Wenger oppgitt over Robben: – Han er god til å filme

Arsenal-manageren var skuffet etter exiten fra Mesterligaen.

Bayern München - Arsenal 1-1 (3-1 sammenlagt):

Bayern München hadde full kontroll og tok seg videre i Mesterligaen etter 1-1 mot Arsenal i tirsdagens åttedelsfinale. Tyskerne sikret kvartfinalebilletten med 3-1-sammenlagt, etter at det første oppgjøret endte med 2-0.

Etter kampen var Arsenal-manager Arsène Wenger forståelig nok en skuffet mann. Franskmannen var spesielt oppgitt over den han mener en konstante forsøk på filming fra Bayern-stjerne Arjen Robben.

IKKE FORNØYD: – Arjen Robben er en filmer, mener Arsenal-manager Arsene Wenger. Foto: Scanpix (montasje)
IKKE FORNØYD: – Arjen Robben er en filmer, mener Arsenal-manager Arsene Wenger. Foto: Scanpix (montasje)

Se scoringene og høydepunktene fra kampen øverst (video med tillatelse fra Viasat)

– Får det maksimale ut av ingenting

Nederlenderen hadde blant annet et svalestup innenfor Arsenals 16-meter etter vel 50 minutters spill. Robben gikk også bakken på overtid, da Bayern ble tildelt straffespark. Wenger slo ut med armene og lo på sidelinjen, men reprisen viste at det var kontakt.

– Robben er veldig flink til å få det maksimale ut av ingenting. Han er en stor spiller, men også god til å filme, sier Wenger.

Og fortsetter:

– Han er en fantastisk spiller. Jeg skal ikke nekte for det. Han er en av de beste spillerne i verden. Men han tar seg forbi en motspiller, før han faktisk sakker ned farten og legger seg ned. Han går etter avblåsninger.

Robben selv avviser påstandene om filming.

– Jeg filmet ikke. Jeg liker ikke at du spør om det, og jeg liker ikke kritikken jeg får. Jeg vil spille rettferdig, sier han til Viasat 4.

Da han fikk se den overnevnte episoden i reprise, sa Robben:

– Jeg tok et steg for mye.

Påstandene om filming er ikke de første fra Wenger i retning Robben. Franskmannen kom med samme beskyldning etter den første åttedelsfinalen i London i forrige måned.

Wenger mente da at Robben filmet i duellen som fikk keeper Wojciech Szczesny utvist.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter

Schweinsteiger scoret først

Bayern tok tidlig kommando i kampen, og etter flere solide sjanser i 1. omgang fikk Bastian Schweinsteiger endelig ballen i mål i det 55. minutt. Midtbanemotoren kombinerte flott med Franck Ribéry og satte inn 1-0.

Bare to minutter etter svarte imidlertid Arsenal og tente avansementhåpet med utligning. Lukas Podolski kjempet til seg ballen i kamp med Phillip Lahm og sørget for 1-1. Bayern-spillerne protesterte høylytt mot dommer Svein Oddvar Moen, ettersom de mente at Podolski dyttet Lahm overende. Den norske kamplederen godkjente likevel scoringen.

Annullert scoring

Foruten den ene scoringen, hadde Bayern best kontroll i storkampen totalt sett.

Etter vel 27 minutters spill satte faktisk Bayern ballen i mål ved Javi Martínez, men scoringen ble korrekt annullert for offside av dommer Moen.

Drøyt ti minutter etter var Robben svært nær nettkjenning, men forsøket ble stoppet av Laurent Koscielny.

Like før pause var det Mario Götzes tur til nesten-scoring. Unggutten plukket opp en retur og dundret til, men Lukasz Fabianski var kjapt nede og reddet.

Vi fulgte Atlético Madrid - Milan minutt for minutt

Strålende Fabianski

Samme Fabianski var frempå igjen etter vel 67 minutter da han avverget en utrolig sjanse for Mario Mandzukic. Den kroatiske spissen fikk ballen på strålende hold og hadde allverdens tid til å hamre til, men førsteberøringen gjorde scoringen vanskelig å fullbyrde.

Like etter var Madzukic nok en gang nær scoring, men denne gangen ble forsøket stoppet på streken av Per Mertesacker.

Kampens lille wow-øyeblikk kom på overtid da Bayern ble tildelt straffespark. Thomas Müller dro til fra krittmerket, men Fabianski vartet opp med en mesterlig redning. Ballen ble imidlertid liggende og spinne på målstreken et par sekunder før Fabianski fikk dyttet den vekk.