Pardew utestengt i sju kamper

Det engelske fotballforbundet med streng straff til Newcastle-manageren etter å ha skallet til Hull-spiller David Meyler.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Alan Pardew må se de sju neste Premier League-kampene til Newcastle på TV og fra tribunen.

Det er klart etter at det Engelske Fotballforbundet (FA) i dag ga Newcastle-manageren den ventede straffen etter at han skallet til Hull-spiller David Meyler i Premier League-kampen første mars.

Se episoden i videovinduet øverst.

De tre første kampene må Pardew holde seg helt borte fra stadion, mens de fire neste må han se fra tribunen.

Han ble også ilagt en bot på 600.000 kroner og har blitt advart om sin fremtidige oppførsel.

– På grunnlag av alvorlighetsgraden rundt hendelsen blir saken behandlet etter ekstraordinære standarder, skrev FA da de tok ut siktelsen. 

Innrømmet feil

Pardew, som ba om en personlig høring og innrømmet dårlig oppførsel, kunne anke dommen, noe han har valgt å ikke gjøre.

– Som jeg har gjort det klart, jeg angrer dypt på hendelsen, og jeg beklager med hele mitt hjerte til alle partier i saken for min oppførsel. Jeg forstår at den ikke var akseptabel, sier Pardew i en uttalelse på Newcastles hjemmesider.

– Jeg aksepterer straffen jeg har fått av FA i dag. Fokuset mitt vil nå dreie seg mot laget for denne helgens kamp mot Fulham og å avslutte sesongen så sterkt som mulig.

Tidligere har Newcastle-manageren fått en bot i millionklassen av egen klubb.

Tror han kan få sparken

Spisslegenden Alan Shearer har også spekulert i at hendelsen kunne koste manageren, som høsten 2012 signerte en åtteårskontrakt med Newcastle, jobben. 

– For å være ærlig blir jeg ikke overrasket dersom Pardew velger å trekke seg på grunn av dette, kommenterte Shearer etter episoden.

– Selv om han kanskje ikke vil trekke seg, kan det hende klubben sier til han at «Vi kan gjøre deg en tjeneste - du trekker deg i stedet for at vi sparker deg», og det tenker sikkert Pardew også.

Samtidig melder FA at Younes Kabouls røde kort mot Chelsea er blitt opphevet, og at suspensjonen på en kamp er blitt strøket med umidelbar effekt.