TIL ANGREP: En enorm biesverm gikk forrige uke til angrep på en 71-åring som satt inni bilen sin med vinduet åpent. Illustrasjonsfoto/Scanpix
TIL ANGREP: En enorm biesverm gikk forrige uke til angrep på en 71-åring som satt inni bilen sin med vinduet åpent. Illustrasjonsfoto/Scanpix

Kvinne (71) funnet begravd under 75.000 drapsbier

Fem brannmenn ble skadd da de reddet pensjonist som ble angrepet uten forvarsel.

En 71 år gammel kvinne ble forrige uke fraktet til sykehus i hui og hast, etter at hun ble angrepet av rundt 75.000 «killer bees».

Drapsbiene er en blanding mellom afrikanske honningbier og vanlige europeiske bier, og er kjent for å gå til angrep i enorme svermer når de føler seg truet. 

New York Daily News skriver at kvinnen satt i bilen sin i Palm Desert i den amerikanske delstaten California da biene plutselig gikk til angrep via det åpne bilvinduet hennes. 

Naboer hørte kvinnens skrik, og kom løpende til. Hun var helt begravd i bier da naboene fant henne og tilkalte nødetatene. Mens naboene ventet på hjelp, forsøkte de å jage bort biene med tepper.

Dette hjalp lite. Brannmennene kom kjapt til, men mens de ryddet unna svermen ble de selv angrepet. Fem brannmenn havnet på sykehus med flere titalls biestikk på kroppen.

Verst gikk det ut over 71-åringen, som ble innlagt med hele 1000 biestikk. Kvinnen ligger fortsatt på sykehus, men er ikke livstruende skadd.

Filmet svermen

Bieutrydderne i Killer Bee Inc ble også tilkalt for å få bort svermen, som trolig har bol i en nedgravd kabelboks i et bed.

Selskapets eier Lance Davis har lagt ut et klipp av morderbiene i Palm Beach på YouTube. 

Davis, som er en selverklært «biehvisker», sier til Palm Desert Patch at biene trolig gikk til angrep fordi de følte seg truet av at kvinnen befant seg i nærheten av bolet deres.

– De bare fløy inn i bilen og angrep henne. De var helt gærne. De angrep alt og alle som befant seg i 80 meters radius fra bolet, sier Davis. 

Omkom etter bieangrep

De afrikaniserte biene kom til USA for 15 år siden fra Sentral-Amerika. Biene med det morderiske tilnavnet har tatt livet av en håndfull mennesker siden den kom til landet.

I juni i fjor døde en Texas-mann etter at han ble angrepet av 40.000 bier. 

62 år gamle Larry Goodwin fra Moody i Texas fikk bistikk overalt hvor ikke klærne dekket huden, og døde kort tid etter angrepet. 

Texas-bonden hadde maks uflaks da han jobbet på gården sin. Da han kjørte traktoren inn i en haug med ved, hisset han på seg tusenvis av bier. Et gammelt hønsebur var blitt hjemstedet for 22 bol, som huset anslagsvis 40.000 bier.