Solskjær og Cardiff kunne endelig juble for seier igjen

To scoringer fra kaptein Steven Caulker og et komisk Fulham-selvmål sørget for 3-1-seier til Cardiff.

Cardiff-Fulham 3-1

Se videosammendrag i vinduet øverst!

Cardiff City Stadium/Bergen (TV 2 Sporten):

Ole Gunnar Solskjærs Cardiff var under et enormt press forut for hjemmemøtet med bunnlaget Fulham lørdag, og da det gjaldt som mest leverte Cardiff-spillerne varene på eget gress og vant 3-1.

– Jeg er lettet. Det er ikke på død og liv vi spiller fotball, men når det gjelder å bli i Premier League var det enormt viktig, sa manageren til TV 2 etter kampslutt.

Nordmannen var rolig forut for kampen og kunne smile bredest etter at hans lag stakk av med alle tre poengene mot bunnkollegaen.

– Jeg ser positivt på verden, og jeg lever i en positiv verden. Da forventer vi og planlegger for seier. Vi er nødt til å tenke på at vi må tette igjen bakover når vi skal vinne kamper, så i dag var planen at vi etter en time skulle være i en posisjon som vi kunne vinne kampen fra, sa Cardiff-sjefen.

Carew fremdeles skeptisk til overlevelsessmulighet 
– Seieren er positiv for dem, men jeg tror dessverre fortsatt at de kommer til å rykke ned, sa John Carew i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

– Han har vunnet Mesterligaen, men da fløyten gikk for siste gang i dag var det trolig den beste følelse han har hatt i sin fotballkarriere, sa Trevor Morley. 

Kaptein Steven Caulker scoret to ganger, mens kampen ble avgjort da en uheldig Sascha Riether scoret selvmål midtveis i 2. omgang.

Dermed kunne Ole Gunnar Solskjær juble for sin andre ligaseier som manager for «The Bluebirds».

Både Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem kom innpå som innbyttere for Cardiff, mens Fulham-kaptein Brede Hangeland kun fikk selskap av sin landsmann John Arne Riise i 1. omgang i Wales.

Deres Fulham ligger fremdeles nederst på tabellen og har nå fire poeng opp til både Cardiff på 18. plass og WBA som ligger på plassen over streken.

– De har en ubalansert tropp, de virker slitne, det virker dødt. De har ikke spillerne som står opp og fram med ekstra kvalitet. Det ser helt håpløst ut, sa Aleksander Schau i TV 2s studio etter kampslutt.

Les også: Solskjær: – De er mer desperat enn oss og vi frykter ingenting

Tam åpning fra begge lag
Det var lite å melde om fra åpningsminuttene på Cardiff City Stadium, men det minimale som var av overtak var det Fulham som hadde. Etter ti minutter skjøt Ashkan Dejagah i nettveggen.

GLADE GUTTER: Steven Caulker gratuleres etter 1-0-målet på Cardiff City Stadium. Foto: Geoff Caddick, AFP
GLADE GUTTER: Steven Caulker gratuleres etter 1-0-målet på Cardiff City Stadium. Foto: Geoff Caddick, AFP

Cardiffs første farlighet kom etter rundt et kvarter, da Fraizer Campbell skjøt fra distanse. Fulham-vålvakt Maarten Stekelenburg kastet seg og fikk slått unna.

PÅ PLASS: Vincent Tan gjør «Ayatollah»hilsen forut for kampstart mot Fulham lørdag. Foto: Scanpix
PÅ PLASS: Vincent Tan gjør «Ayatollah»hilsen forut for kampstart mot Fulham lørdag. Foto: Scanpix

– Det er det vi kan kalle en god gammeldags TV-redning, der han løfter beina samtidig for å gjøre det enda penere, konkluderte TV 2s kommentator Jørgen Klem.

Like etterpå var det Craig Noone sin tur til å prøve fra langt hold. Han dro bort både Steve Sidwell og Brede Hangeland, men avslutningen gikk et par meter til side for mål.

Fulham hadde lite å by på før hvilen, men snaue ti minutter før 45 var spilt var det i hvert fall tendenser å spore. Lewis Holtby og John Arne Riise kombinerte fint, men sistnevnte klarte ikke helt å stokke beina da han kom inn i Cardiffs 16-meter og fikk aldri avsluttet med sitt farlige venstrebein.

Caulker satte inn Cardiff-ledelse på overtid i 1.omgang
Minuttet før pause kom omgangens første store farlighet. Jordon Mutch dro seg rundt på høyresiden og la inn langs bakken, og på bakerste stolpe avsluttet Kenwyne Jones godt, men Maarten Stekelenburg reddet.

Like etterpå kom allikevel scoringen. Craig Noone skjøt fra venstresiden, men i stedet for en farlig avslutning ble det i stedet en god pasning. Inne foran mål ventet Steven Caulker, som spaserte ballen i nettet til pauseledelse 1-0 i det som på mange måter var en dårlig fotballkamp.

– Det var utrolig stusslig. Det er den dårligste fotballkampen jeg har sett i år, i hvert fall inntil de siste minuttene. Det var skammelig, sa tidligere Premier League-spiller John Carew da han oppsummerte 1. omgang i TV 2s studio i pausen.

Bedre start på den 2. omgangen
Fulham kom til den første sjansen etter hvilen halvannet minutt ut i omgangen, da Lewis Holtby avsluttet fra distanse på volley. David Marshall slo dog avslutningen utenfor stolpen.

SKEPTISK: Ole Gunnar Solskjær var ikke like glad gjennom hele kampen lørdag. Foto: Scanpix
SKEPTISK: Ole Gunnar Solskjær var ikke like glad gjennom hele kampen lørdag. Foto: Scanpix

På motsatt side burde Kenwyne Jones doblet ledelsen minuttet senere. Et innlegg fra høyresiden fant veien til kraftspissens hode, men fra kloss hold headet han utrolig nok utenfor.

Holtby utlignet for gjestene
Etter snaue timen kom utligningen for Fulham. Et hjørnespark fra innbytter Giorgos Karagounis fant veien til Johnny Heitinga, som stusset til Lewis Holtby.

Tyskeren, som er på utlån fra Tottenham, satte ballen enkelt i mål fra kloss hold.

Like etterpå var det nære ved at Cardiff gjenvant ledelsen. Steven Caulker plukket opp en andreball etter dødball og avsluttet fra kloss hold, men uheldigvis fikk han ikke nettkjenning som i 1. omgang.

Caulker stanget inn sitt andre for ettermiddagen
Kun minutter senere skulle allikevel Caulker treffe nettet. Nok en gang var det et hjørnespark som fant veien til stopperen - denne gang hans hode - og kapteinen sendte sitt lag foran med en variant som gikk via bakken og over keeper Stekelenburg.

Komisk selvmål sørget for ny Solskjær-jubel
Like etterpå var det duket for ny Cardiff-scoring, og denne gang av det komiske slaget. Et innlegg fra Craig Noone ble slått bort av Fulham-keeper Maarten Stekelenburg, men ikke lengre enn til Sascha Riether.

Tyskeren kunne lite gjøre der han - liggende på bakken etter en duell med Fraizer Campbell - ble truffet av ballen. Den gikk i nettet, og dermed var hjemmelaget oppe i 3-1.

Snaue ti minutter før full tid trodde Steve Sidwell at han hadde redusert da hans stupheading fra kloss hold gikk i nettet, men dommerteamet annullerte for offside.

Dermed endte det 3-1 på Cardiff City Stadium.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

LIKE FØR BYTTET: Mats Møller Dæhli skulle til å komme innpå da Cardiff gikk opp til 3-1. Da ble det jubel. Foto: TV 2
LIKE FØR BYTTET: Mats Møller Dæhli skulle til å komme innpå da Cardiff gikk opp til 3-1. Da ble det jubel. Foto: TV 2

Lagoppstillingene

Cardiff: David Marshall - Fabio, Steven Caulker, Ben Turner, Declan John - Gary Medel, Bo-Kyung Kim, Jordon Mutch - Craig Noone, Kenwyne Jones, Fraizer Campbell
Innbyttere: Joe Lewis, Magnus Wolff Eikrem (for Medel, 81.), Juan Cala, Kévin Theophile-Catherine (for Turner, 90.), Mats Møller Dæhli (for Campbell, 73.), Wilfried Zaha, Craig Bellamy

Fulham: Maarten Stekelenburg - Sascha Riether, Johnny Heitinga, Brede Hangeland, John Arne Riise - Ashkan Dejagah, Steve Sidwell, Lewis Holtby, Kieran Richardson - Kostas Mitroglou, Cauley Woodrow
Innbyttere: David Stockdale, William Kvist, Alexander Kacaniklic (for Riise, 46.), Giorgos Karagounis (for Dejagah, 50.), Elsad Zverotić, Dan Burn, Darren Bent (for Woodrow, 75.)