KUNNE SJEKKET AUKLAND UT AV SAKEN: Norges Skiforbund sendte sms til Anders Aukland like før Skavlan.
KUNNE SJEKKET AUKLAND UT AV SAKEN: Norges Skiforbund sendte sms til Anders Aukland like før Skavlan.

Denne sms-en fikk Aukland til å rase i Skavlan-studio

Anders Aukland reagerer på Skiforbundets oppførsel. Forbundet mener de bare har ønsket å hjelpe ham.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anders Aukland møtte skipresident Erik Røste torsdag kveld i Skavlan-studio. Der var temperaturen tidvis høy. 

Aukland uttalte blant annet at Skiforbundet ikke har ryggrad.

– Jeg ble oppmerksom på dette (dopingdokumentaren red. anm.) for tre måneder siden. Jeg har bedt om det han sier. Den informasjonen har ligget der i mange år. Jeg er dypt skuffet og ser nå en som står her uten ryggrad. Han har halen mellom beina og prøver å forklare det som kunne vært unngått, sa Aukland. 

Sendte SMS
I Skavlan-studioet reagerte Aukland kraftig på at Skiforbundet ikke valgte å støtte ham i tiden før og da det stormet som verst rundt dopingdokumentaren.

– Vi har bedt om møte med Anders og hans støtteapparat mange ganger. Seinest på tirsdag denne uken spurt vi om å få til det. Da kunne vi satt oss ned og laget en strategi, sa Røste på Skavlan torsdag.

I forkant av programmet sendte Erik Røste en sms til Aukland der innholdet avslører at Norges Skiforbund har hatt mulighet til å sjekke Aukland ut av saken.

«Hei Anders. Jeg forsøker å komme ut i media med et budskap som forteller at det er helt urimelig at du omtales som mistenkt. Kan jeg få tillatelse av deg til å bruke at du ble testet hele 5 ganger i løpet av en måned i oppfølgningsperioden og at du med det ble sjekket helt ut av saken? Mvh Erik».

Skiforbundet: – Har ikke visst dette lenge

Skiforbundet forklarer bakgrunnen for sms-en med at de for få dager siden fikk informasjon fra FIS om at Anders Aukland hadde blitt testet hyppig etter at han kom på den omtalte listen  med utøvere som hadde høye verdier.

– Dette ser, og så vi på, som svært gledelig, da det var nok en grunn til å avvise alle spekulasjoner om doping. Dette informerte Røste Aukland om på telefon da NSF fikk vite dette. I går sendte han SMS til Aukland og spurte om det var ok å kommunisere det, opplyser kommunikasjonssjef Espen Graff i Skiforbundet til TV 2. 

- Det er altså feil at NSF har hatt denne informasjonen lenge. Aukland ble informert og sms-en viser at NSF nok en gang har ønsket å hjelpe Aukland, påpeker Graff.  

– Dette synliggjør nok en gang hvor uheldig det er at at Aukland ikke har takket ja til gjentatte forsøk på å møte NSF. Da hadde kanskje dette vært unngått, tror kommunikasjonssjefen.

– At det kommer frem at Aukland ble testet hyppigere er veldig positivt, men endrer ikke det faktum at han var på den omtalte listen og det endrer dessverre heller ikke noe av innholdet i programmet til SVT.

Har røykt fredspipe
I dag har Aukland-leiren vært i telefonsamtaler med Skiforbundet. I etterkant av telefonsamtalen sendte han ut en pressemelding.

Les pressemeldingen her:

«Det var har vært et av de hardeste løpene Anders Aukland noen gang har vært igjennom. Slik ønsker Anders selv å beskrive perioden før og nå etter SVT sin dokumentar.

Dette har gått hardt utover Anders og familien Aukland, men hardest har det vært for hans barn. Det at barna kommer hjem fra skolen med spørsmål om "hvorfor pappa har juksa/er dopa?", er noe alle vi rundt Aukland, og ikke minst Anders og hans kone, Maria, ser svært alvorlig på! 

I kveldens Skavlan vil de fleste se en frustrert, skuffet og forbannet Anders Aukland. Han ser at hans barn reagerer på saken, og grensen er for lengst brutt av hva vi og familien Aukland kan tåle.

Vårt mål har hele tiden vært ÅPENHET rundt Anders Aukland. 

Nå VET vi Norges Skiforbund (NSF) sitter på informasjon som kan, "sjekke Anders Aukland helt ut av saken", og sammen fortelle det norske og skandinaviske publikum om at Aukland ikke er på noen mistenktliste lenger. Ikke minst mener vi dette KUNNE vært forebygget av NSF i god tid før "Uppdrag granskning" stilte opp i Marcialonga for intervju. Hadde bare NSF bare stilt opp med denne informasjonen da vi ba om det.

Med denne kunnskapen, som Anders også kommuniserer i kveld, samt mistenkeliggjøringen i media, da navnet hans ble lekket tirsdag 4. mars, er Anders og Maria Aukland mildt sagt rasende.

Anders og Maria ber derfor nå om å få tid og rom til å pleie familien i nærmeste framtid, og komme tilbake til hverdagen, slik de kjente den for kort tid siden. Dette løpet vinner de.

Etter avtale med NSF har vi lovet og sende følgende til media:
Selv om Anders fortsatt er uenig med Norges Skiforbund i hva som var beste håndtering av det svenske programmet, anerkjenner han at skiforbundet hele tiden har hatt hensynet til Anders’  beste for øyet. Skiforbundet har før dokumentaren ble sendt, tilbudt hjelp gjennom å blant annet invitere til møter. Anders har valgt å ikke benytte seg av dette tilbudet.

Han er tilfreds med at forbundet har vært tydelig på at de avviser alle anklager og mistanker mot Anders, og at forbundet vil fortsette det gode samarbeidet som har vært.»