FIKK SPARKEN: Yngve Hallén beklaget overfor fotballtinget oppstyret som oppstod etter at Egil Drillo Olsen måtte forlate stillingen som landslagssjef. Foto: Erlend Aas / Scanpix
FIKK SPARKEN: Yngve Hallén beklaget overfor fotballtinget oppstyret som oppstod etter at Egil Drillo Olsen måtte forlate stillingen som landslagssjef. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Hallén beklaget Drillo-oppstyret for fotballtinget

Yngve Hallén innrømmer at ting kunne ha blitt gjort annerledes.

Lillestrøm (TV 2 Sporten): 26. september i fjor måtte Egil Olsen fratre sin stilling som landslagssjef med umiddelbar virkning.

Inn kom Per-Mathias Høgmo mens det ennå var to kamper igjen av VM-kvaliken. Avskjedigelsen førte til åpen strid mellom Drillo og NFF.

Beklaget Drillo-bråket
Fotballpresident Yngve Hállen benyttet anledningen under sin åpningstale på Fotballtinget til å beklage.

– Dette var en vanskelig sak for forbundsstyret, da mannen som var landslagssjef var den sammen mannen som på 90-tallet skapte drømmer om mesterskap for herrelandslaget. Vi forela saken for Egil og mente vi hadde god aksept for å handle slik vi gjorde. Mediedekningen, som startet noen uker senere, viste at forståelsen var ulik, noe forbundsstyret og jeg beklager. 

Beklaget den norske innsatsen
I samme tale kategoriserte også fotballpresidenten herrelandslagets innsats dette året som «den store nedturen i norsk fotball». 

– Dette er syvende gang på rad i åpningstalen at presidenten må beklage at vi heller ikke denne gangen greide å kvalifisere oss til ett mesterskap. Vi hadde troen. Vi kom i en gruppe vi mente var god. Vi hadde gode resultater innledningsvis, men det holdt ikke. Parallelt med at resultatene ikke kom forsvant også entusiasmen. Publikum sviktet og Ullevaal Stadion, vårt hjem, skaffet oss ikke de billettinntektene som vi hadde budsjettert, sa Hallén, som sikter seg inn på gjenvalg som fotballpresident.