Vaktmester står i Lørenskog-buret

Skadekrise gjør at en pensjonert, 21 år gammel vaktmester er hentet inn for å vokte målet i kvartfinalene mot Lillehammer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): Fredag kveld tar Lillehammer i mot Lørenskog til første kvartfinalekamp i det TV 2 Sportskanalen-sendte oppgjøret fra Kristins Hall.

Skadekrise på keeperplass har gjort at Lørenskog har måttet hente inn en 21 år gammel vaktmester fra pensjonistenes rekker til å vokte buret i de tre siste kampene.

- Fikk sjokk

Kenneth Sørli Eriksen var en del av Lørenskog-laget i fjor, og stod til og med sluttspillet i 12/13-sesongen, men la opp etter sesongen. Nå har han vært i aksjon i kampene mot Storhamar (3-2), Lillehammer (1-5) og Frisk Asker (6-5) den siste drøye uka, hentet inn som redningsmann og nødløsning av trener David Livingston.

- Jeg fikk sjokk da han ringte og ba meg komme på trening først, og så skulle vi bare sjekke hvordan det gikk. Det var vanskelig i starten, for jeg har ikke stått siden sluttspillet i fjor, forteller Sørli Eriksen til TV 2.

Vi er med 21-åringen ute på hans "ordentlige" jobb - vaktmester i et borettslag på Manglerud.

- Så sa David etterpå at gutta var glade for å ha meg tilbake, og plutselig skulle jeg stå i serien. Det er jo ingenting som er morsommere enn å spille sluttspill med gutta, så det kan bli gøy det, men jeg må stå bedre enn det jeg har gjort til nå, sier han.

Keeperkrise

Med førstekeeper Tyler Plante (26) er ute av spill med kneskade, annenmålvakt Joachim Svendsen (19) også på tribunen, er tredjevalg Ole Morten Furseth (20) og Sørli Eriksen (21) keeperduoen i kvartfinalene.

Plante skal fredag opereres, og går både inngrep og opptrening smertefritt, kan det hende canadieren er tilbake i buret om Lørenskog tar seg til semifinalene.

- Hvis han fortsetter som han har gjort kan det hende det ikke er plass til meg, ler Plante og ser bort på Sørli Eriksen som holder på å skifte en lyspære.

- Det er veldig imponerende at han har kastet seg ut i det, og kommet tilbake på så kort tid etter ett år ute.

Selv er han lei av å se fra tribunen og ser fram til kikkhullsoperasjonen på en privatklinikk i Oslo fredag.

- Det skal bli godt å få operert endelig, og hvis alt går etter planen og er som vi håper inni der, så er jeg snart tilbake forhåpentligvis, sier 26-åringen.

Valgte Lørenskog på grunn av keeperen

Sørli Eriksen har sluppet inn tolv mål på de tre seriekampene han har spilt, og har naturlig nok litt å hente spillemessig etter et så langt fravær. At en rusten unggutt står i mål er én av årsakene til at Lillehammer valgte nettopp Lørenskog i kvartfinalen - i tillegg til at bronsevinnerne i serien har hatt et godt tak på rødtrøyene i årets serie.

- Det er ikke sikkert Lillehammer hadde valgt Lørenskog om de hadde hatt førstekeeperen sin på plass, for såpass viktig er keeperen, og Lørenskog har kanskje seriens beste offensiv, sa TV 2s ishockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm da valget av kvartfinalemotstandere ble gjort etter Vålerenga-Stavanger Oilers tirsdag.

- Spillernes ønsker var det viktigste for oss, men det er ikke sikkert vi hadde valgt Lørenskog om de hadde hatt alle sine på plass, sa Lillehammers sportssjef Tor Nilsen da han begrunnet valget - og tenkte nok på de enorme skadeproblemene Lørenskog har hatt denne sesongen, både i mål og foran på banen.

- Hva tenker du om det, Kenneth?

- Jeg skal vise at de tar feil, det er ikke verre enn det. Jeg har også gode lagkamerater foran på banen som kan hjelpe meg, vi skal slå Lillehammer, slår Sørli Eriksen fast.