Marion Ravn: – Jeg fikk ikke lov til å sole meg eller vaske håret

Måtte gjøre offer for å spille inn kinomusikalen «Ta meg med».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marion Ravn har en av fem hovedroller i feelgood-musikalen «Ta meg med» som handler om fem naboers jakt etter kjærlighet.

Ravn har rollen som den innesluttede og ensomme «Lise», som står på utsiden og ser på mens han hun er forelsket i blir sammen med ei annen jente.

– Lise er en «grå mus». I sommer fikk jeg ikke lov til å sole meg, og jeg fikk ikke lov til å vaske håret. Det skulle være mest mulig fett hår. Jeg er vant til å bli sminket for å være så fin som mulig, men her ble jeg sminket ned. Jeg fikk blå ringer under øynene... sier artisten.

Ble glemt av hele filmteamet

– Hvordan gikk det å ikke sole seg en hel sommer?

– Det er veldig typisk, det var kanskje den fineste sommeren på 50 år, og så fikk jeg ikke sole meg. Men jeg følte meg veldig som en skuespiller. Når jeg først skal gjøre en film, så er det gøy å gå ordentlig inn i rollen, sier Ravn.

Ravn gikk kanskje litt for godt inn i rollen som stille og sjenert: 

SLIK VI ER VANT TIL Å SE HENNE: Artist Marion Ravn. Foto: Margrethe Miljeteig/TV 2
SLIK VI ER VANT TIL Å SE HENNE: Artist Marion Ravn. Foto: Margrethe Miljeteig/TV 2
MED I MUSIKALEN: Frank Kjosås. Foto: Margrethe Miljeteig/TV 2
MED I MUSIKALEN: Frank Kjosås. Foto: Margrethe Miljeteig/TV 2

– Rollen min er litt usynlig, de andre merker henne ikke helt. En dag satt jeg og ventet i et rom i nærheten av settet, men det tok veldig lang tid. Til slutt gikk jeg for å sjekke hvordan det gikk, og da hadde alle andre gått for å spise lunsj. De hadde bare glemt meg! sier hun.

Sang av full hals på Nationaltheatret

Alle sanginnspillingene i filmen ble gjort på innspillingsstedene. Det skapte noen komiske situasjoner, forteller Frank Kjosås, kjent fra «Halvbroren»

– Jeg tror folk som så på hadde det veldig gøy. Spesielt da vi spilte inn en scene på Nationaltheatret, og det kom et tog fullt av folk. Jeg hadde en propp med musikk på øret, men de hørte jo ikke noe musikk. De så bare at jeg sto og sang av full hals på stasjonen, sier Frank Kjosås, som også har en av hovedrollene i filmen.

Jan Eggum er lettet over resultatet

Musikken i musikalen er basert på Jan Eggum og Halvdan Sivertsen sine låter. Filmteamet har gått igjennom mellom 700 og 800 låter for å finne de som passer til handlingen. 

– Jeg ble positivt overrasket da jeg så den. Det er helt andre artister som gjør helt andre versjoner, og de gjør det så bra at man tror på hele historien underveis. Jeg er lettet! sier Jan Eggum.

Filmen har premiere fredag 7. mars.

Se to av sangene fra filmen her: