Cardiff-kapteinen fikk hakeslepp etter Dæhli-kjeft

– Jeg tror han likte det litt også, sier 19-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Praha (TV 2):  Det er bare tre dager siden Mats Møller Dæhli fylte 19 år, men han har allerede rukket å markere seg i Cardiff med flere gode innhopp i Premier League. 

Nordmannen har vært uredd og bedt om ballen - og til og med vært freidig nok til å irettesette Cardiff-kaptein Mark Hudson (31) noen minutter inn i debuten mot Bolton. 

Hudson trodde knapt hva han hørte da en «jypling» fra Norge ga beskjed om at han måtte bryte foran litt oftere. 

- Jeg fikk en liten beskjed av stopperen vår mot Bolton, da jeg sa han måtte bryte foran. Jeg ble kanskje litt for ivrig. Men det er sånn jeg er, jeg går inn og er meg selv. Hvis jeg ikke er det, kan jeg ikke være så god som jeg kan være, sier Dæhli til TV 2 Sporten. 

- Hva sa Hudson til deg?

- Jeg fikk klar beskjed om at jeg var ung. Det måtte jeg bare ta. Men jeg tror han likte det også, gliser 19-åringen. 

Det har aldri vært tvil om fotballkvalitetene til Dæhli. Nærteknikken og de kvikke føttene er det neppe noen i norsk fotball som kan matche.

 

Mats Møller Dæhli i aksjon mot Bolton.  (AP Photo/PA, Tom Yates)
Mats Møller Dæhli i aksjon mot Bolton.  (AP Photo/PA, Tom Yates)
Cardiff-kaptein Mark Hudson.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Cardiff-kaptein Mark Hudson. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Men enkelte har vært spent på hvordan han vil håndtere en så fysisk robust liga som Premier League. Så langt har svaret vært oppløftende - og Dæhli jobber daglig med å bli sterkere. 

- Jeg prøver å være i styrkerommet og bli sterkere hele tida. Det gjør jeg nesten hver dag etter trening. Jeg jobber mest med å bli sterkere i beina, så jeg kan stå imot. Det er noe som kommer. Jeg føler ikke at det har vært noe problem. 

Silva er forbildet

Forbildet på det området er Manchester City-playmaker David Silva. 

- Jeg prøver å se på de beste i min posisjon. David Silva er ekstremt sterk på å skjerme ballen. Det er det nivået jeg må komme opp på, sier han. 

For Dæhli er det også en stor motivasjon å se hvordan Manchester United-kometen Adnan Januzaj har tatt Premier League med storm. De to var en del av det samme laget på United-akademiet, og i 2012 var det Dæhli som ble utnevnt til årets akademispiller.

- Adnan er også ekstremt bra på å skjerme og bruke kroppen. Jeg husker da jeg trente med ham, han skjermer på en helt annen måte. Det er veldig inspirerende å se på ham. Vi ble godt kjent under United-tida. Måten han tenker fotball på, hvor uredd han er, inspirerer meg veldig. Sånn sett er han blitt et stort forbilde. Han gjør ikke fotball så vanskelig, men spiller sitt spill. Det samme må jeg gjøre hvis jeg skal få ut potensialet mitt. 

- Du ble kåret til årets akademispiller foran Januzaj i 2012?

- Ja, men han var litt skadet den sesongen der. Men vi har alltid vært jevngode, og så tok han et veldig byks forrige sesong og denne. Å se hvordan han gjør det i Premier League er veldig morsomt. Det er helt klart noe jeg også har lyst til å klare, sier Dæhli. 

Lagkamerat Magnus Wolff-Eikrem forteller at Cardiff-spillerne har latt seg overraske over Dæhlis friskhet og kvalitet. 

- Han har kommet inn og vært fantastisk god på trening også. Jeg tror folk har blitt litt overrasket. Han scorer jo mål der også, er trygg med ballen og en liten driblefant. Det er veldig artig å følge med. Han bryr seg ikke, men går bare utpå og spiller fotball som en liten gutt. Mats har vært veldig bra for oss, sier Eikrem. 

Løper mye i kamp

I en FA-cupkamp mot Wigan nylig fikk Dæhli for første gang i karrieren se hvor mange kilometer han tilbakelegger i løpet av en fotballkamp. 

Tallet forbløffet både trenere og 19-åringen selv. 

- Jeg scoret ganske høyt. Jeg løp 13,5 kilometer, og det er første gang jeg får vite hvor mye jeg har løpt i en kamp. 

- Det høres ut som et ekstremt tall?

- Det var visst en bra score. Jeg synes det var interessant å få tilbakemelding på, sier Dæhli.