Vålerenga jublet for sitt 29. seriemesterskap

Lekte seg i seriefinalen mot Stavanger Oilers.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjekk lagoppstillinger, kampfakta og tabell i GET-ligaen her

Jordal Amfi/Bergen (TV 2 Sporten): Utgangspunktet foran tirsdagens seriefinale mellom Vålerenga og Stavanger Oilers i siste serierunde i GET-ligaen var enkelt:

Vinneren av oppgjøret ville stikke av med seriemesterskapet, og hjemmebanefordel gjennom hele sluttspillet i GET-ligaen.

Se referat fra kampen øverst på siden!

– Føles herlig

Men seriefinalen ble imidlertid aldri så dramatisk og nervepirrende som forventet. 

For Vålerenga var totalt overlegne i egen ishall. Foran 5000 tilskuere i Jordal Amfi inviterte Oslo-klubben til fest, vant hele 7-1 og kunne etter kampen juble for sitt 29. seriemesterskap.

– Dette var herlig. Jeg hadde ikke forventet at vi skulle vinne på denne måten. Jeg hadde tippet at det skulle avgjøres på straffer, så dette var overraskende. Seriemesterskapet er viktig for oss etter en lang og tøff sesong, og det er deilig å krone dette etter 44 kamper, oppsummerte en fornøyd Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen, som ga følgende forklaring på at Vålerenga vant hele 7-1:

– Vi gjør en kjempekamp og jobber beinhardt i 60 minutter, mente Shampo, og fikk støtte av tomålsscorer og tidligere Oilers-spiller Brendan Brooks.

– Dette føles herlig. Vi vant alle duellene, gikk fortere enn dem på skøyter og var klart best. Det føles godt å score mot gamle lagkamerater. Vålerenga er mitt lag nå. Mot Oilers spilte vi opp mot vårt beste, sa Vålerengas Brendan Brooks, som har to sesonger bak seg i Oilers.

TV 2-ekspert Bjørn Kr. Erevik trodde knapt nok det han fikk se i seriefinalen.

– At Vålerenga skulle vinne denne kampen 7-1 hadde jeg aldri trodd. Oilers hang overhodet ikke med. Men ender disse to i sluttspillfinale, tror jeg vi får se fem-seks tette og jevne kamper, poengterte han.

JUBLET: Slik jublet Vålerenga-spillerne etter klubbens 29. seriemesterskap i ishockey.  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
JUBLET: Slik jublet Vålerenga-spillerne etter klubbens 29. seriemesterskap i ishockey.  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Oilers-trener Petter Thoresen beskriver nederlaget som pinlig.

– Dette var flaut. Vi må ut der og gi dem kamp. Jeg skjønner ikke at vi ikke stiller mer opp i en så viktig kamp, sa han til TV 2 rett etter kampslutt.

– Hvordan er det mulig?

– Hadde jeg svaret på dette så hadde det ikke sett slik ut. Men jeg er ikke i hodet på spillerne. Vi har vært tamme her før, men i kveld dominerer Vålerenga nærkamper, keeperspill, pasningsspill og alt mulig. Jeg er mer sjokkert enn overrasket. Jeg hadde ikke tenkt tanken på at vi kunne være så tamme og puslete som dette, sukket Oilers sin trener.

JUBLET FOR SEIER: Vålerenga lekte seg til 7-1-seier mot Oilers i seriefinalen i ishockey. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
JUBLET FOR SEIER: Vålerenga lekte seg til 7-1-seier mot Oilers i seriefinalen i ishockey. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Johansen åpnet scoringshowet

Erik Follestad Johansen sørget for en pangstart for Vålerenga da han satte inn 1-0-ledelse drøye ti minutter før slutt i første periode. Det var Follestads sjette scoring for sesongen.

I andre periode ble det «kattens lek med musa». Mathias Trygg scoret to, Sondre Olsen ett og tidligere Oilers-spiller Brendan Brooks ett mål og øket til 5-0-ledelse. På tribunen hersket det feststemning og ellevill jubel. Vålerenga hadde nemlig avgjort kampen til sin fordel før tredje periode.

I tredje periode scoret Trygg sitt tredje for dagen og sørget for at Vålerenga gikk opp i 6-0-ledelse. Ti minutter før slutt satte Petter Røste Fossen inn et trøstemål for gjestene, men nok en fulltreffer av Brooks sørget for at seriefinalen endte 7-1. 

Frustrerte Oilers-spillere pådro seg flere og flere unødvendige utvisninger og klarte aldri å svare et overlegent og heltent Vålerenga-mannskap. Totalt ble fire Oilers-spillere sendt i garderoben i løpet av kampen.

– Flaut!
Det utartet seg til flere slagsmål i løpet av oppgjøret, men dommerne fikk rask kontroll over de ulike situasjonene.

– Det var ikke noe morsomt dette her. Det var fryktelig dårlig og jeg er skuffet over det vi leverte. Prestasjonene var ekstremt skuffende, sukket Oilers’ Lars Peder Nagel.

– Ble dette flaut?

– Ja, det er vel det. Men å ta dette med seg i sluttspillet betyr ingenting. Vi må bare bli ferdige med denne kampen på onsdag, mente han. 

– Må to til for å danse!
Henrik Holm beskriver kampen som et mareritt for gjestene sin del.

– Vi må prøve å ikke tenke mer på dette. Vi kan ikke skylde på dommerne i hvert fall. Sesongen er ikke over etter denne kampen. Vi må bare tenke positivt og få tankene på rett kjøl igjen for sluttspillet, sukket han.

TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm var skuffet over det Oilers leverte på isen.

– Det må to til for å danse, og Stavanger Oilers hang ikke med i dansen i det hele tatt. Stavanger var skuffende dårligere, men all ære til Vålerenga. De var gode, mente eksperten.