KRITISK: Carl I. Hagen mener norske politikere kan takke seg selv for at terrortrusselen mot Norge har økt. Her avilbdet under Frps landsmøte i Kristiansand i 1997. (NTB-foto: Tomm W. Christiansen)
KRITISK: Carl I. Hagen mener norske politikere kan takke seg selv for at terrortrusselen mot Norge har økt. Her avilbdet under Frps landsmøte i Kristiansand i 1997. (NTB-foto: Tomm W. Christiansen)

Hagen etter PST-terrormelding:
– Hva var det jeg sa! 

Carl I. Hagen hevder de andre partiene lo av ham da han uttrykte seg kritisk til innvandring på 80- og 90-tallet. Han mener partiene kan takke seg selv for terrortrusselen mot Norge har økt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Alle de øvrige partier lo av meg når jeg snakket om mulige konflikter i fremtiden mellom ulike etniske og religiøse grupper». 

Slik starter et Facebook-innlegg Carl I. Hagen har publisert tirsdag kveld. 

Uttalelsen kommer etter at PST i ettermiddag la frem sin årlige trusselmelding, som konstaterte at terrortrusselen mot Norge er skjerpet.

– Vi tegner et bilde som er skjerpet, og det knytter vi til økende reisevirksomhet. Vi vurderer at mellom 40 og 50 personer har reist fra Norge til Syria. Endel befinner seg der nå, og noen har returnert, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland til TV 2.

Hagen mener alle de politiske partiene, bortsett fra hans eget Frp, har skyld i den økende terrortrusselen mot Norge.

«De som har stemt på disse partiene har ingen grunn til å klage. De har fått det utrygge samfunn de åpenbart ønsket», skriver Frp-nestoren.

Overfor TV 2 utdyper Hagen kritikken overfor sine politiske rivaler.

– Jeg er ikke overrasket. Jeg advarte om denne innvandringen på 80- og 90-tallet og sa klart ifra at vi måtte begrense innvandringen til Norge. Både fordi dette er dyrt og fordi vi kunne risikere konflikter på etnisk og religiøst grunnlag, sier Hagen.

 Bystyrerepresentanten mener den økte terrortrusselen kommer som et resultat av innvandring.

– Nå har PST igjen sagt at det er økt terrorfare blant folk som hater Vesten. Det har blitt hevdet at like barn leker best. Det er satt på spissen, men jeg er enig i budskapet. All erfaring viser at innvandring, særlig blant de som ikke er fra Europa, vil gi økt terrorfare. 

UENIG: Professor Frank Aarebrot mener Carl I. Hagen tar feil i sin påstand.  (Foto: Berit Roald / NTB scanpix)
UENIG: Professor Frank Aarebrot mener Carl I. Hagen tar feil i sin påstand.  (Foto: Berit Roald / NTB scanpix)

Mener Hagen tar feil

Professor Frank Aarebrot mener terrorhandlinger i land som Belgia og Storbritannia viser at Hagen tar feil i sin påstand om at innvandring gir økt terrorfare.

– Han har rett i at det øker terrorfaren i noen land, men ikke i alle. Og det er vel egentlig slik at all erfaring tilsier at de fleste terrorhandlinger i de fleste vestlige land, er begått av etnisk innfødte personer, og ikke av ikke-vestlige innvandrere, sier Aarebrot til TV 2.

– Hva tenker du om uttalelsene til Hagen?

– Det er jo rett at han har sagt dette i mange år, men det blir ikke erfaringsmessig korrekt selv om han har sagt det i mange år, sier Aarebrot.