Åpner for å forlate Sky

Edvald Boasson Hagen utelukker ikke at han sykler for et annet lag enn Sky neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har snakket med andre lag. Og det er interesse, men ingenting konkret, sier 26-åringen til TV 2. 

Han er inne i sitt femte år hos Sky, men kontrakten med britene går ut etter denne sesongen. 

– Jeg trives bra i Sky og har det bra der. Men jeg er åpen for andre ting også, forteller han. 

Det er tidligere blitt rapportert at han har i størrelsesorden 15 millioner kroner i årslønn. Etter det TV 2 erfarer må Sky tilby ham en ny solid kontrakt, samt vise i ritt at de satser på ham, hvis han skal resignere. 

– Vi ønsker å ha ham med oss videre. Og det er godt å se at han har nivået inne nå, så jeg håper han fortsetter hos oss, sier sportsdirektør Servais Knaven etter helgas klassikeråpning i Belgia. 

I lørdagens Omloop Het Nieuwsblad bidro nordmannen til å sette farge på løpet, og endte på en råsterk 3. plass. Sky kunne likevel juble over seieren ettersom Ian Stannard var først over mållinjen.

I Kuurne-Brussel-Kuurne søndag var det Boasson Hagen det ble kjørt for. Men da Omega-Pharma Quick-Step og Belkin kom seg løs og fikk luke, klarte ikke lagkameratene i Sky å tette denne. Boasson Hagen måtte dermed nøye seg med å trille inn til 38. plass. 

– Jeg vil ikke gå til et lite lag der jeg er sjefen, sier han om fremtiden. 

– Jeg ønsker å kjøre for et av de store lagene og ha samme type rolle som jeg har nå: Få egne sjanser i noen løp og være hjelper i andre, utdyper han. 

Boasson Hagen er samtidig tydelig på at han har det bra i Sky. Ikke bare er det engelskspråklig, men han har også Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch i laget. 

– Jeg vet hva jeg har i Sky. Det er trygt og godt der, vi har et veldig bra støtteapparat og gode lagkamerater, understreker han. 

Boasson Hagen drar nå videre til Mallorca for å lade opp til Paris-Nice, som starter 9. mars. Han vet ikke når han bestemmer seg for hva som skjer neste år. 

– Dette er ikke fokuset mitt nå. Jeg vil kjøre mer løp og forhåpentligvis få noen resultater før jeg signerer noe sted.