HYLLET: Øivind «ELG» Elgenes ble hyllet i «Hver gang vi møtes»-premieren. Han ble synlig rørt av Alexander Rybaks tolkning av «Lucky One».
HYLLET: Øivind «ELG» Elgenes ble hyllet i «Hver gang vi møtes»-premieren. Han ble synlig rørt av Alexander Rybaks tolkning av «Lucky One».

Her blir ELG rørt av Rybak

Se alle «Hver gang vi møtes»-fremføringene og hva ELG synes om låtene.

I lørdagens «Hver gang vi møtes»-premieren var det Dance With A Stranger-vokalist Øivind «ELG» Elgenes som var første artist som hedres.

«Hver gang vi møtes»-artistene Sigvart Dagsland, Simone Eriksrud, Lars Lillo-Stenberg, Samsaya, Alexander Rybak og Anneli Drecker kunne velge og vrake i fem Dance With A Stranger-plater og ELGs fire soloplater.

– Veldig artig at hun tok den låta!

Første artist ut er Simone Eriksrud som fremfører låta «Dance with a Stranger» fra bandets selvtitulerte debutalbum fra 1987.

– Det var typisk henne, egentlig. Det var veldig artig at hun tok den låta, fordi Simone kjenner meg fra gamle dager. Jeg var vel litt popstjerne for henne, så det var artig at hun tok den, sier ELG til TV 2. 

– Den passet Sigvart genialt godt

Nestemann ut er Sigvart Dagsland som tolker Dance With A Stranger-hiten «Everyone Needs a Friend» som også er fra bandets debutalbum.

– Den passet Sigvart genialt godt, både som person og sanger. Jeg har hørt en annen versjon av Andrew Strong, men Sigvart er en varm fyr og der leverte han akkurat den rette meningen.

Alexander overrasket mest

Deretter er det Alexander Rybaks tur. Han tar for seg «Lucky One» fra ELGs nyeste plate fra 2013 som også heter «Lucky One».

ELG får kjenne at tårekanalene funker underveis i opptredenen.

– Alexander overrasket meg egentlig mest. At den unggutten tok tak i den nye platen min. Han gjorde en sånn neddempet versjon. Låtvalget overrasket meg.

– Det ser ut som du blir litt rørt bare av å snakke om det.

– Å ja, jeg blir rørt hele tiden, jeg.

– Det gledet hjertet mitt

Samsaya henter frem «Morrasol» fra ELGs 2010-soloalbum «Storm».

– Det gledet hjertet mitt, sier ELG.

– Hva synes du om å høre din låt med Samsaya? Hun har vel en litt annerledes musikkstil?

– Jeg tenkte også det, men nå forstår jeg at det ikke er snakk om musikkstil. Det er innstilling.

– Veldig hyggelig å høre den med Anneli

Anneli Drecker overrasker ELG med den stemningsfulle 1994-låta «Long December Night» som hun har oversatt fra engelsk til norsk.

– Den tror jeg hun falt for. Hun er jo skuespiller også. Hun jobber med tekster, og låta starter med «Clear horizons, deep blue mountains and the dancing northern lights» og jeg tror det var det som fikk henne til å gjøre den. Det var veldig hyggelig å høre den med Anneli.

– Lillo er et geni

Lars Lillo-Stenberg har oversatt Dance With A Stranger-låta «Invisible Man» fra engelsk til norsk, og det faller absolutt i smak hos dagens hedersmann.

– Lillo er et geni, vet du. Det å få en Dance With A Stranger-låt på norsk var en ny opplevelse. Helt ny opplevelse. Fantastisk oversettelse. For en innsats.

– Ganske enkelt helt fantastisk

Etter hyllestene er gjennomført og ELGs dag er overstått, sitter hovedpersonen igjen med en god følelse.

– Det var jo egentlig veldig rart. Jeg tror alle syntes det var rart å sitte i hovedsetet og bli æret av kolleger. Det var ganske enkelt helt fantastisk, sier ELG til TV 2.