Graabak spurtslo Tyskland igjen og sikret norsk seier

Jørgen Graabak fikset biffen på lagsprinten i kombinert. 

Det norske førstelaget med Jørgen Graabak og Håvard Klemetsen lå på en andreplass etter hoppdelen.

Det så først ut til at Tyskland skulle kontrollere det hele inn på det 15 kilometer lange løpet, men den norske duoen kjempet seg tilbake, og på oppløpet var Johannes Rydzek sjanseløs mot Graabak.

Se video av spurten i vinduet øverst.

– Det var et tøft løp. Eric og Johannes var veldig sterke og prøvde å gå hardt i starten, men jeg og Jørgen var smarte som ikke fulgte dem fordi det var et tøft løp og mykt i løypen, sier Klemetsen i et intervju vist på NRK etter løpet.

– Strategien vår var å holde litt tilbake og deretter gå hardt på slutten, og det var smart.

– Johannes er en sterk skiløper, men selvfølgelig er det alltid morsomt å avslutte først, legger Graabak til.

Havnet bakpå

Klemetsen gikk først ut for Norge på lagsprinten og skulle gå mot Eric Frenzel.

Men i stedet for at de åtte sekundene ble raskt spist opp økte den både for Klemetsen og Graabak. På et tidspunkt var luken oppe i 15 sekunder.

Men så begynte Graabak å sette opp tempoet på sine etapper, og etter den 6. vekslingen var luken på kun 4,5 sekunder. Hans makker lot ikke sjansen gå fra seg nå. Til neste veksling var det bare sekunder som skilte lagene.

Sparte på kruttet

På den åttende runden gikk Graabak og Norge 1 i tet for første gang. Etter at Klemetsen gjorde jobben på sin etappe også, var det duket for en ren duell mellom Graabak og Johannes Rydzek, som var tyskernes ankermann.

Og som i OL stolte Graabak på spurten sin, kom seg først inn på oppløpet. Derfra hadde han full kontroll og sikret norsk førsteplass foran Tyskland.

Andrelaget på sjetteplass

Tredjeplassen var det Frankrike og det tyske andrelaget som kjempet om. De to lagene fulgte hverandre som skygger, og til slutt var det Frankrike som stakk av med den.

Det norske andrelaget med Thomas Kjelbotn og Han Schmid gikk ut 51 sekunder bak og kom til slutt på en sjetteplass, 1.08,5 bak sine landsmenn.