SVÆRT FORNØYD: Håvard Tvedten tror at Christian Berge kan tilføre landslaget mye. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SVÆRT FORNØYD: Håvard Tvedten tror at Christian Berge kan tilføre landslaget mye. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Tvedten om Berge-ansettelsen: – Det desidert beste alternativet

Den nye landslagssjefen hylles av mannen som har spilt 208 kamper og scoret over 800 mål med det norske flagget på brystet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Christian er veldig sterk rent faglig. Jeg har spilt med ham og vet hva han står for, kommer det fra Tvedten.

Venstrekanten er sammen med Kristian Kjelling uten tvil den mest rutinerte spilleren på det ellers så unge håndballandslaget. Han er full av lovord om den nye landslagssjefen.

– Han kjenner landslaget godt, og pekte seg tidlig ut som en åpenbar kandidat. Han var det desidert beste alternativet. Dette er glimrende, sier 35-åringen til TV 2.

Les alt om håndball her!

– Gjør det lettere for meg
Christian Berge har foreløpig bare kontrakt til og med de to VM-kvalifiseringskampene mot Østerrike, men Tvedten ser ikke bort ifra at Elverum-treneren kan komme til å fortsette ved roret.

– Det blir jo en større prosess, og det er nok flere aktuelle kandidater. Christian er en av dem, det er det ingen tvil om, sier Aalborg-spilleren.

– Hva med din egen fremtid?

– Ansettelsen av Christian gjør det lettere for meg å være med videre. Eller i hvert fall ikke noe vanskeligere.

– For min del har selvsagt totalpakken en god del å si også. Jeg er mye vekke fra familien, men så lenge det fungerer går det greit, legger han til.

– Viktig å få opp engasjementet
TV 2s håndballekspert Randi Gustad har i likhet med Tvedten god tro på at Christian Berge er rett mann for Norge.

– Dette var det beste for norsk herrehåndball, og Berge var helt klart førstevalget, sier Gustad.

– Absolutt muligheter over to kamper
Hun hadde sansen for det Berge sa i forbindelse med pressekonferansen fredag.

– Han sier han brenner for norsk herrehåndball. Det er viktig at han klarer å få opp engasjementet og gløden. Og så er han villig til å gjøre justeringer.

– Kan landslaget slå Østerrike i juni?

– Ja, det kan de. Østerrike har noen stjernespillere, og en islending på benken som er ganske lur, men det er absolutt muligheter over to kamper, sier håndballeksperten.