OLYMPISK MESTER: Justyna Kowalczyk vant ti kilometer klassisk i Sotsji med brudd i foten. FOTO: AP Photo/Matthias Schrader
OLYMPISK MESTER: Justyna Kowalczyk vant ti kilometer klassisk i Sotsji med brudd i foten. FOTO: AP Photo/Matthias Schrader

Sesongen over for Kowalczyk

Har fått nok av å bruke smertestillende for å trene og konkurrere.

Justyna Kowalczyk går ikke flere skirenn denne sesongen.

Det melder hun på sine egne Facebook-sider.

Kowalczyk gikk inn til OL-gull på 10 kilometer klassisk under OL i Sotsji. Etter løpet avslørte hun at hun hadde brukt sterke smertestillende for å komme seg gjennom løpet.

Grunnen er smertene hun har i foten etter beinbruddet tidligere i sesongen. Nå er hun lei av å ta smertestillende.

– Unnskyld. Justyna vil ikke starte mer denne sesongen. Foten kommer seg, men hun trenger fortsatt mye smertestillende for å trene og konkurrere. Det er på tide å slutte med alle disse kjemikaliene. Vintertiden er over, står det i meldingen på Facebook-sidene.

OPPDATERING: Her er oppdateringen Kowalczyk la ut på sine hjemmesider.
OPPDATERING: Her er oppdateringen Kowalczyk la ut på sine hjemmesider.

Det polske skiesset har vært aktiv med å informere om skaden via sosiale medier siden beinbruddet oppstod.

Noen har tvilt på autentisiteten i skadepåstandene til Kowalczyk, hvorpå hun svarte med å publisere et røntgenbilde av en fot som viste et brudd på utsiden av venstrefoten etter at hun endte på sjetteplass på OLs åpningsdistansen.

Senere vant hun altså 10-kilometeren etter å ha gått med det hun karakteriserte som sterke smertestillende. Medisinen viste hun også frem på Facebook ved en senere anledning.

Lekene i Sotsji ble nok ikke helt det Kowalczyk hadde forestilt seg, til tross for gullet på distansen der hun var den største favoritten.

Hun måtte blant annet bryte den avsluttende 30-kilometeren. Der hevdet hun at hun hadde blitt sparket i den vonde foten, og derfor måtte trekke seg.

Kowalczyk ligger på sjetteplass i verdenscupen sammenlagt. Therese Johaug leder foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen.

31-åringen har tidligere sagt at dette var hennes siste sesong, men har justert de uttalelsene til å handle om et friår.