– Et av mine store mål i livet er å bli pappa

Sebastian Tjørstad (29) er født uten armer og bein, og drømmer om familie. 

Sebastian Tjørstad (29) ble født med den sjeldne sykdommen dysmeli og har levd hele livet uten armer og bein. Nå er han aktuell i TV 2-serien «Kjærlighet uansett» der han, sammen med seks andre med ulike funksjonsnedsettelser, leter etter kjærligheten. 

Drømmer om familie

– Jeg drømmer om familie. Et av mine store mål i livet er å bli pappa. Da jeg var liten og folk spurte hva jeg ville bli, svarte jeg pappa først og fremst. Det er den rollen jeg ser mest fram til å gjøre i livet. Jeg tror det er den mest givende rollen man kan ha, sier Sebastian. 

Han er ikke redd for at han ikke skal få familiedrømmen sin oppfylt. 

– Alt til sin tid, sier Sebastian, som har for tiden har et show på hovedscenen på Nasjonalteateret samtidig som han ferdigstiller en bachelorgrad i pedagogikk på høyskolen. I sommer har han også datet foran kamera, og nå er serien klar for TV-skjermen. 

– Dating er kleint i utgangspunktet. Å date på TV er enda mer pinlig, sier han til TV2.no. 

Jenter vegrer seg for å flørte

For Sebastian dukker det opp en del situasjoner som ikke er helt vanlig på date. Han må for eksempel ha hjelp til å både spise, drikke og gå på do. 

– Det er ingen problem! Om ikke jeg lager et problem av det, så blir det heller ingen problem. Jeg avvæpner situasjonen fort, sier Sebastian. 

Likevel tror han mange jenter vegrer seg for å flørte med han på grunnen av hans situasjon. 

– Man må tenke seg godt om, for det er ikke et hvilket som helst forhold man går inn i. Det er praktiske ting med meg som gjør forholdet veldig annerledes, samtidig som at det å ha et følelsesmessig forhold til meg ikke er ulikt et hvilket som helst annet forhold. 

«Kjærlighet uansett» har premiere onsdag klokken 22.40 på TV 2.