KORRUPSJONSSIKTET: Eirik Jensen (56)  ble mandag siktet for grov korrupsjon. Dette bildet er fra en pressekonferanse i 2007 hvor Oslo-politiet orienterte om en aksjon mot et gjengmiljø i Oslo. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
KORRUPSJONSSIKTET: Eirik Jensen (56)  ble mandag siktet for grov korrupsjon. Dette bildet er fra en pressekonferanse i 2007 hvor Oslo-politiet orienterte om en aksjon mot et gjengmiljø i Oslo. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

– Polititopp beskyttet narkonettverk og mottok millionbeløp

Bakgrunnen for at Spesialenheten siktet polititoppen Eirik Jensen for grov korrupsjon, skal være at han i flere år beskyttet et narkonettverk i bytte mot til sammen flere millioner kroner.

Det får TV 2 opplyst fra uavhengige kilder med kjennskap til etterforskningen.

Like før jul ble en norsk Bærumsinvestor (47) pågrepet etter å ha tatt imot et millionbeløp på en restaurant på Lysaker stasjon. 

Den siktede 47-åringen har tilstått befatning med pengesummen og nærmere 90 kilo hasj, som han oppbevarte.

Kilder: – Minst to millioner kroner

Ifølge TV 2s opplysninger skal grunnlaget for siktelsen mot Eirik Jensen være at han, som politimann med tilgang til politiets etterretningssystemer, har gitt ut sensitiv informasjon til det angivelige narkotikanettverket i Bærum.

Jensen skal ha gitt ut slik informasjon i minst fem år, får TV2 opplyst. I bytte mot taushetsbelagte opplysninger skal han over tid ha mottatt minst to millioner kroner, sier sentrale kilder.

Millionbeløpet kommer i tillegg til varer og tjenester Jensen skal ha mottatt i bytte mot informasjonen.

Nekter straffskyld

– Dette vil jeg ikke kommentere. Det undrer meg hvis disse opplysningene kommer fra Spesialenheten for politisaker, sier Jens Ove Hagen, forsvarer for Eirik Jensen, til TV 2.

Jensen nekter straffskyld etter siktelsen for grov korrupsjon.

– Han savner å kunne imøtegå konkrete beskyldninger, istedenfor å sitte og stirre i veggen døgnet rundt i isolasjon, sier Hagen.

– Hva vet Jensen om grunnlaget for siktelsen mot ham?

– Det kan jeg ikke gå inn på. Han skulle veldig gjerne visst mer enn det han vet nå, svarer Hagen, som viser til at dokumentene i saken er klausulerte.

Satt på glattcelle

Eirik Jensen ble pågrepet mandag i garasjen på politihuset på Grønland. Deretter ble han kjørt til Bærum og satt på glattcelle.

Tirsdag ble 56-åringen varetektsfengselet i fire uker, hvorav to i full isolasjon. 

– Vi verken kan eller vi gå ut med noe informasjon i denne saken så lenge det pågår en etterforskning, sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten for politisaker.

Omfattende narkotikasak

TV 2 har vært i kontakt med forsvarerne i den omfattende narkotikasaken Asker og Bærum politidistrikt nå ruller opp.

Totalt seks personer ble siktet i saken. 

– Min klient stiller seg uforstående til siktelsen, sier Ida Andenæs, forsvareren til en 61 år gammel mann fra Bærum som er siktet.

Både samboer (39) og sønnen (26) til den 47 år gamle Bærumsinvestoren er også siktet i saken. Siktelsen mot dem lyder på heleri, altså å ha tatt i mot utbytte for kriminelle handlinger.  

– Min klient stiller seg helt uforstående til siktelsen, sier Torleiv Drangsland, forsvarer for den 39 år gamle samboeren til investoren.

– Min klient erkjenner straffskyld etter siktelsen, sier Marijana Lozic, forsvarer for sønnen (26).

Johnny Veum, forsvarer til en 59 år gammel mann i saken, opplyser at klienten nekter straffskyld.

En av de siktede død

En av de siktede i saken døde i romjulen. TV 2 har vært i kontakt med hans forsvarer, som ikke ønsker å kommentere saken eller dødsfallet.

Benedict de Vibe er forsvarer for den angivelige hovedmannen fra Bærum.

– Min klient sitter konkret siktet for befatning med 80-90 kilo hasj, som han har tilstått og forklart seg om. Han ble også tatt med en del penger. Pengene var betaling for stoffet, sier de Vibe til TV 2.