Profilert politileder siktet for grov korrupsjon

Politioverbetjent Eirik Jensen i Oslo politidistrikt ble i dag fengslet i fire uker i Oslo tingrett for grov korrupsjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jensen har i en årrekke hatt en sentral posisjon i Oslo politidistrikt, og blant annet vært leder for Gjengprosjektet ved Seksjon for organisert kriminalitet.

– Jeg kan bekrefte at en polititjenestemann ansatt i Oslo politidistrikt ble pågrepet i går. Han er siktet for grov korrupsjon. I dag ble han fengslet i Oslo tingrett i fire uker, hvorav to i isolasjon, sier Liv Øien, leder for Spesialenheten i Øst-Norge, til TV 2.

Satt på glattcelle

Politioverbetjenten ble mandag pågrepet i Oslo og satt på glattcelle på Sandvika politistasjon i Asker og Bærum, ifølge VG.

Mannens forsvarer, Jens-Ove Hagen, sier til TV 2 at politimannen nekter straffskyld.

– Jeg kan ikke si så mye. Jeg kan si at min klient nekter straffskyld på det mest bestemte, sier Hagen, som skal møte sin klient tirsdag kveld.

– Han vet ikke konkret hva han er beskyldt for. Han skulle vel sterkt ønske at noen fortalte ham det mer konkret, sier Hagen.

– Hvordan har din klient det nå?

– Det kan man forestille seg. Han er en erfaren polititjenestemann, og sitter på en glattcelle med beskyldninger mot seg som han ikke en gang vet innholdet av, sier Hagen.

Hagen ønsker ikke å kommentere opplysningene om at pågripelsen av Jensen er knyttet til et stor narkotikasak i Asker og Bærum politidistrikt.

Politimester: – Trist og alvorlig

Politimester i Oslo, Hans Sverre Sjøvold, sier saken er alvorlig.

– Dette er meget alvorlig, og fryktelig trist, sier Sjøvold i en pressmelding.

– Etterforskningen ledes av Spesialenheten for politisaker.

Betrodd medarbeider

Mannen skal være siktet i forbindelse med en større narkotikasak, ifølge VG. Dette er opplysninger TV 2 også har kjennskap til.

– Vår etterforskning skal nå søke å opplyse saken best mulig for å få bekreftet eller avkreftet mistanken. Etterforskningen er i initialfasen og vi står foran et omfattende etterforskning, sier Øien i Spesialenheten.

Jensen har i en årrekke vært en betrodd medarbeider og hatt en sentral posisjon i Oslo politidistrikt. Han har jobbet i politiet siden slutten av 70-tallet. 

Dagens fengslingsmøte gikk for lukkede dører. Kjennelsen er unntatt offentlighet, kun slutningen er offentlig.

Der slås det fast at Jensen kan holdes i varetektsfengsel frem til 25. mars, med brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden og fullstendig isolasjon de første to ukene.