Kun kombinertgutta får terningkast seks av Kaggestad

TV 2s ekspert har trillet terningen på samtlige norske grener i OL. Les dommen her!

OL i Sotsji er historie. For Norges del var oppturene mange, selv om den norske smørekrisen lenge dominerte nyhetsbildet.

Det som startet med det triste budskapet om bortgangen til lillebroren til Astrid Uhrenholdt Jacobsen, endte til slutt med tangering av medaljerekorden fra Lillehammer.

GULL: Kjetil Jansrud jubler for gull i super-G i OL, men det er kun kombinertlandslaget som får sekser på terningen av Johan Kaggestad. (AP Photo/Gero Breloer, File)
GULL: Kjetil Jansrud jubler for gull i super-G i OL, men det er kun kombinertlandslaget som får sekser på terningen av Johan Kaggestad. (AP Photo/Gero Breloer, File)

Martin Johnsrud Sundby var to fattige metere fra å sette rekord, men Norge endte til slutt med 26 medaljer i bagasjen hjem fra Russland.

På oppfordring fra TV2.no har ekspert Johan Kaggestad gjort sin vurdering av den norske OL-innsatsen i samtlige grener. Kaggestads vurdering er basert på forventninger, prestasjoner og plasseringer.

– Vi satte oss et offensivt mål om å ta 26 medaljer totalt, og det klarte vi. Jeg er stolt over alle i den norske troppen, sa konstituert toppidrettssjef Tore Øvrebø etter den skuffende femmilen.

Hos Kaggestad er det imidlertid kun kombinert som innfrir til toppkarakter etter endt OL.

Her er Johan Kaggestads vurdering av samtlige norske OL-grener:

Terningkast 6:
KOMBINERT
JK: Alle guttene leverte, og Jørgen Graabak et funn som vant sitt første individuelle renn i Sotsji. Endte også opp med å avgjøre lagkonkurransen. Virker å være en svært sammensveiset gjeng som fikk en fortjent og etterlengtet opptur.

Terningkast 5:
SKISKYTING
JK
Leverer mange medaljer og tre gull, men opplevde likevel en liten tilbakegang fra VM. Kvinnene noe ujevne, Tirill Eckhoff overrasket positivt, mens Tora Berger takket av med totalt tre medaljer. Bjørndalens gull som 40-åring allerede legendarisk. 

ALPINT
JKMedaljene og bragdene til Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen kompenserte for Lund Svindals motgang. Ett godt renn hver av Lotte Smiseth Sejersted og Ragnhild Mowinckel de eneste lyspunktene hos jentene.

LANGRENN
JKEnorme forventninger og jentene overlegne når skiene var gode, men smørerne gjorde at medaljer gikk tapt. På herresiden tynt i distanselangrenn, litt av samme årsak. Ola Vigen Hattestad fantastisk på sprinten. Nedtur på femmilen, men jentene redder femmer på totalterningen.

Terningkast 3:
KUNSTLØP 
JK: Historisk sus da Anne Line Gjersem kvalifiserte seg til friløp, men den finalen beviste at det er langt opp til internasjonalt toppnivå. Hun er fremdeles ung og kan vise seg fram mer i  2018.

CURLING
JK: Var svært nær semifinale, men slurvet da det gjaldt som mest. Tapte mange kamper på veien til det skjebnesvangre playofftapet mot britene. Burde også slått danskene i siste gruppespillkamp.

HOPP 
JK: Anders Bardal tok bronse og også pluss i margen for Fannemels 5. plass i storbakken. Laget leverte likevel under målsetting, ikke minst i laghoppingen. Litt tilbake til tegnebrettet nå for norsk hoppsport. 

SNOWBOARD
JK: Ståle Sandbech trolig fradømt gullet, men det var også eneste skikkelige oppturen. Mye knall og fall og skader på profilene ødela, men det er en del av gamet. Stian Sivertsen kom sist i finalen etter trege starter hele veien fram dit. 

Terningkast 2:
ISHOCKEY
JK: Gjorde sine to beste kamper mot stormaktene Canada og Russland, ble overkjørt av finnene og var direkte svake i må-vinne-kampen mot Østerrike. Virket i villrede og nøkkelspillere som Zuccarello og Thoresen innfridde ikke. 

SKØYTER
JK: Hederlig av Sverre Lunde Pedersen og Mari Hemmer (5.000) samt 1500-meteren til Håvard Bøkko. Nedadgående kurve i sin helhet og svært negativt at man ikke har folk til start på 10.000. Norsk skøytesport står ved et veiskille. 

TOPP OG BUNN: Det norske hockeylandslaget skuffet stort i OL. Det gjorde definitivt ikke Kjetil Jansrud.
TOPP OG BUNN: Det norske hockeylandslaget skuffet stort i OL. Det gjorde definitivt ikke Kjetil Jansrud.

FREESTYLE
JK: Andreas Håtveit nær medalje i sitt siste internasjonale renn, ellers var det magert i begge kjønn. Tynne resultater hele den siste uken av lekene i Sotsji. Første gang uten en eneste medalje i olympiske leker. 

AKING
JK: Hadde ikke de største forventningene rettet mot seg, men trioen greide ikke å vise seg fram som de har gjort ved enkelttilfeller i verdenscupen. Var dessverre langt unna det internasjonale toppnivået i denne disiplinen da det som gjaldt som mest.