SPLITTES:  Magnus Moan (f.v.) og Magnus Krog står over helgens verdenscup i Finland. Dit reiser Håvard Klemetsen og OL-sensasjonen Jørgen Graabak i lag med fire andre nordmenn.
SPLITTES:  Magnus Moan (f.v.) og Magnus Krog står over helgens verdenscup i Finland. Dit reiser Håvard Klemetsen og OL-sensasjonen Jørgen Graabak i lag med fire andre nordmenn.

OL-helter slått ut av sykdom

Dropper verdenscup i Lahti til helga.

TRONDHEIM (TV 2): – Jeg gir rimelig blanke blaffen i at jeg er sjuk nå. Det er bedre å være sjuk og lykkes i OL, enn det er å komme hjem i toppform uten å ha fått ut sitt beste. Dette må jeg bare tåle, sier Magnus Moan dagen etter at han og kombinert-gutta ble hyllet som superstjerner i Trondheim.

Søndag kveld var det lagt opp til storfeiring i skianlegget i Granåsen for å feire kombinert-guttas innsats i Russland. I tillegg til et stafettgull returnerte gjengen til Norge med både gull, sølv og bronse individuelt.

På den måten ble kombinert-gjengen en av OLs største overraskelser sett med norske øyne. Det ble feiret med limousin, champagne og kake søndag kveld.

Utladning

Mandag morgen fikk Magnus Moan og Magnus Krog smake medaljens bakside. Begge våknet opp med sjukdom.

– For min egen del er det snakk om en kraftig forkjølelse. Det er nok flere årsaker til det, men først og fremst er det nok en utladning etter det vi har vært gjennom i det siste, sier Moan til TV 2.

Trener Bjørn Kåre Ingebrigtsen har sett hva kombinertgutta har vært gjennom de siste dagene på tett hold.

– Nå har gutta vært påkoblet så lenge. Når du da endelig får satt deg ned og slappet av, kan det ofte skje at ballongen sprekker. De har vært gjennom tøffe påkjenninger og kunne kanskje gjort det litt bedre på reise- og restitusjonsbiten. Men når det først blir slik er du gjerne ekstrem sårbar i etterkant, sier Ingebrigtsen.

Dropper Lahti

Allerede til helga skal kombinertgutta ut på nye eventyr. For OL-sensasjonen Jørgen Graabak & Co. står verdenscup i Lahti på programmet.

Dit reiser ikke Magnus Moan og Magnus Krog.

– Begge skulle egentlig ha reist, men slik det er nå er det ikke noe poeng i det. Dessuten kommer det en verdenscup i Trondheim ganske snart som begge har lyst å være i god form til, sier Ingebrigtsen.

I stedet for Moan og Krog representerer følgende utøvere Norge i Finland: Jørgen Graabak, Håvard Klemetsen, Jan Schmid, Mikko Kokslien, Truls Johansen, Ole Martin Storlien og Thomas Kjelbotn.