Toppidrettssjefen fornøyd med å ha oppnådd «offensiv målsetning»

Norge stopper på 26 medaljer i Sotsji-OL.

Sotsji/Bergen (TV 2): Søndagens femmil var Norges siste sjanse på medalje i Sotsji-OL, men det ble ikke noe mer en enn sur fjerdeplass for Martin Johnsrud Sundby. Dermed stopper Norge på 26 medaljer i lekene - det er akkurat samme antall som Olympiatoppen satte på forhånd. Et mål konstituert toppidrettssjef Tore Øvrebø omtalte som offensivt før OL.

– Ikke bra nok
–  Vi tok jo høyde for at vi kunne passert målsetningen. Det hadde vi klart å håndtere utmerket, men vi er glad for at vi nådde det vi mener var en offensiv målsetning, sier Øvrebø til TV 2.

Langrennsherrene har skuffet stort under Sotsji-OL: Distanselaget står kun igjen med bronsen til Martin Johnsrud Sundby på åpningsdistansen som den eneste fangsten.

Landslagssjef Trond Nystad oppsummerte etter at Johnsrud Sundby gikk inn til fjerdeplass søndag.

– Fjerdeplass i OL er bra, men ikke bra nok. Vi skal kjempe om alle medaljer i OL. Vi har vel strengt tatt medalje også i sprint, men på distanse har vi en bronse. Det er vi ikke fornøyd med. Vi har ikke kommet langt i forklaringen, men skal bruke mars og april til å evaluere, sier Nystad til TV 2.

– Akkurat nå er det vanskelig å si at vi skulle ha gjort noe annerledes. Det er for tidlig å konkludere om noe som helst.

Olympiatoppens medaljemål er uansett oppnådd, selv om leveringen fra langrennsstadionet var forventet å være bedre.

Kombinertgull sterkeste minne
Medaljefangsten er tangering av rekorden fra Lillehammer i 1994. Øvrebø er fornøyd:

– Det som har gledet meg mest er å være leder for troppen. Det har vært helt fantastisk. Jeg er en stolt leder av den norske troppen. Det er så mye fine folk på ledersiden, trenersiden og det er så mange flotte utøvere som jeg får jobbe sammen med. Det å få være i denne boblen i disse 16 dagene - det er det som har gledet meg best, sier Øvrebø.

Han trekker frem spennet i idrettsprestasjonene - fra nye Ole Einar Bjørndalen-gull til Anne Line Gjersems kvalifisering til friløp. Øvrebø ser likevel på kombinertguttenes laggull som det største:

– Den dagen da kombinertguttene slo til som lag, det var en veldig fin dag. Det var deilig å stå nede på stadion og se hvordan de krøp rundt og kroppen krøllet seg av glede. De hadde endelig nådd det felles lagmålet de har jobbet så hardt for, sier Øvrebø.

Mener du Norge kan være fornøyd med medaljefangsten i OL? Si din mening nederst på siden!