HYLLES: Henrik Kristoffersen hylles etter bronsen i Sotsji.  Photo: Pontus Lundahl / TT / kod 10050
HYLLES: Henrik Kristoffersen hylles etter bronsen i Sotsji.  Photo: Pontus Lundahl / TT / kod 10050

– Kan bli større enn Aamodt og Kjus

Henrik Kristoffersen (19) hylles etter bronsemedaljen i OL-debuten.

Rosa Khutor Alpine Center (TV 2 Sporten): En fantastisk andreomgang sendte Henrik Kristoffersen fra 15. plass til en overraskende bronsemedalje i OL-slalåmrennet i Sotji lørdag kveld.

Gullet gikk til Mario Matt, mens den østerrikske landsmannen Marcel Hirscher knep sølvet.

- Kan bli den største
TV 2 Sportens alpinekspert Lars Elton Myhre tror Kristoffersen havner i historiebøkene de kommende årene.

- Han kan bli den største. Han har allerede tatt medalje i OL og har vunnet i verdenscupen. Han er allerede på et stabilt høyt nivå. Han er rett og slett rå, og jeg tror han kommer til å nå «historieboklangt», skryter Elton Myhre etter 19-åringens bronserenn.

- Kan han bli større enn Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus?

- Kanskje ikke til sammen. Men ja. Hvis vi teller verdenscupseire, så kan han bli større enn Aamodt og Kjus, fastslår alpineksperten.

- Blir kanskje bedre enn Aamodt
Han får støtte av Kristoffersens lagkamerat Leif Kristian Haugen.

- Hvor god kan Henrik bli? Han tar OL-medalje i sitt første renn og har vunnet renn i verdenscupen. Han kan bli akkurat like god, og kanskje bedre enn Aamodt, sier Haugen.

Sebastian Foss Solevåg beskriver den ferske bronsevinneren som et unikt talent.

- Vi har fått frem et helt utrolig talent i Henrik. Han vant jo forrige renn i verdenscupen og kommer hit til OL-slalåmrennet som en av favorittene og leverte. Han kommer til å bli en stor idrettsutøver, sier han.

ALPINLEGENDER: Kjetil Andre Aamodt (v) og Lasse Kjus er blant tidenes mestvinnende alpinister. Nå tror ekspertene at Henrik Kristoffersen kan bli større enn legendeduoen.      EPA PHOTO AFP/JEFF HAYNES/bp/jf
ALPINLEGENDER: Kjetil Andre Aamodt (v) og Lasse Kjus er blant tidenes mestvinnende alpinister. Nå tror ekspertene at Henrik Kristoffersen kan bli større enn legendeduoen. EPA PHOTO AFP/JEFF HAYNES/bp/jf

Beskjeden hovedperson
Bronsegutten Henrik Kristoffersen er mer beskjeden.

- Jeg hadde ikke trodd på bronse etter førsteomgang. Jeg var skikkelig sint og skuffet over meg selv. Men nå står jeg nå her da. Det kjennes veldig bra og jeg skal ikke klage over å bli nummer tre i det hele tatt. Det er utrolig bra å få medalje i et OL, men samtidig så sitter førsteomgangen litt der og irriterer. Medaljen er ekstremt bra, men jeg hadde nok vært mer fornøyd med gull, gliser han.

- Du er bare 19 år – hvor langt kan du nå?

- Det får tiden vise. Målet er å bli best, det har jeg sagt hele tiden. Så vet vel folk hva å bli best vil si.

HYLLER BRONSEVINNEREN: TV 2-ekspert Lars Elton Myhre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HYLLER BRONSEVINNEREN: TV 2-ekspert Lars Elton Myhre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

- Kan du bli større enn for eksempel Aamodt?

Aamodt tok vel OL-gull da han var 19. Jeg tok OL-bronse. Det er vanskelig å si noe om det, svarer Kristoffersen, som først og fremst vil beskrive seg selv som et treningstalent.

Gir æren til mamma og pappa
- Med med 73 kilo som alpinist har jeg ikke så mye fra naturen sin side. Kanskje jeg har det litt i hodet fra naturens side. Men jeg er nok først og fremst et treningstalent. Jeg har jobbet ekstremt hardt for å bli god, fastslår han.

- Ønsker du å dedisere din første OL-medalje til noen?

- Ja, det må være til mamma og pappa. De har stått på helt siden jeg ble født for at jeg kan drive med det jeg vil. Det er jeg veldig fornøyd med, så jeg vil takke dem, sier unggutten.