TAKKER KJÆRESTEN: Kristin Størmer Steira forteller at Devon Kershaw er en god motivator.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TAKKER KJÆRESTEN: Kristin Størmer Steira forteller at Devon Kershaw er en god motivator. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Steira takker langrennskjæresten for middagsdate før bronseløpet

Kanadiske Devon Kershaw tok ansvar da Kristin Størmer Steira ble lei av maten i deltakerlandsbyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SOTSJI (TV 2): Kristin Størmer Steira (32) var langt nede etter 15 km med skibytte. Da ble Steira nummer 23, over to minutter bak Marit Bjørgen.

I dag hang Steira med inn i bunnen av den siste bakken. Der klarte hun ikke å følge Johaug og Bjørgen. Men bronsen smakte likevel som gull for jenten som har fått en stempel som den evige firer.

Steira har fire fjerdeplasser fra OL og to individuelle fjerdeplasser fra VM. Hun har også en fjerdeplass fra stafetten i Liberec 2009.

– I Torino-OL var jeg egentlig kjempefornøyd. Det var mitt første, og jeg hadde egentlig ikke bedre resultater enn de fjerdeplassene jeg fikk. I Vancouver var det mer spesielt. Da var jeg først nummer tre, før jeg ble dyttet ned på 4. plass. Da var jeg veldig skuffet, sier Steira.

Den gang hadde hun bronsen i ti minutter før et målfoto viste at Justyna Kowalczyk var en centimeter foran.

Tårevått møte med foreldrene
Nå ble det bronse. I målområdet sto hennes foreldre Anne og Kjell Arne. De var tydelig stolte av datteren.

– Men de er akkurat like stolte av meg om jeg blir 3, 4 eller 10. For dem er jeg den beste uansett. Den meldingen har kommet mange ganger, ler Steira.

Hun innrømmer likevel at det var spesielt å møte foreldrene etter bronsemedaljen. 

– Da jeg traff dem var det vanskelig å holde tårene tilbake, forteller 32-åringen.

Dro på date
Det er nesten to uker siden hun gikk 15 km med skibytte. Ventetiden har vært lang for Steira. En middagsdate for to dager siden gjorde at hun fikk piffen tilbake. Det var kjæresten Devon Kershaw som slo på tråden.

– Her om dagen ringte han og sa at han måtte ta meg ned i dalen for å få litt skikkelig mat. Da var vi nede og spiste pizza. Det ble en ordentlig kveld for oss selv. En skikkelig date, humrer Steira.

– Det var ikke så mange timer, men det var veldig godt å få et avbrekk fra matsalen. Jeg var litt lei, selv om de tre ukene har gått fort. Det var veldig godt å få en kveld der vi bare var kjærester og turister. Vi gikk langs elven og fikk servert en tallerken med mat. Vi skravlet litt, og det gjorde godt, legger hun til.

Var usikker på kroppen
Kershaw har vært god hjelp for Steira denne sesongen. Hun slet med å få resultater før det løsnet i NM.

– Han er absolutt en god motivator. Han har hatt troen, og vi har pratet mye om at jeg må gå med det jeg har. Det er godt nok uansett, forteller bronsejenten.

Foreldrene har allerede bestilt hytte til Falun-VM i 2015. Steira avviser ikke at hun fortsetter ett år til. Det hadde hun ikke sett for seg i 2011. 

– Etter Oslo-VM ble det litt tyngre å gå på en ny sesong. Jeg hadde vært skadet og var usikker på om kroppen hadde lyst til å holde på med toppidrett. Men nå tenker jeg at jeg skal nyte denne dagen. Vi skal være flinke til å feire oss selv, smiler hun.