SNAKKER OM EKSEN: Truls Svendsen mistet sitt livs store kjærlighet da karrieren tok av. Bildet er tatt under TV 2s vårlansering i november 2013.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SNAKKER OM EKSEN: Truls Svendsen mistet sitt livs store kjærlighet da karrieren tok av. Bildet er tatt under TV 2s vårlansering i november 2013. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Truls Svendsen: – Jeg mistet min store kjærlighet

Da karrieren tok av gikk Truls Svendsen samtidig gjennom en stor livskrise.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Truls Svendsen (41) er onsdag premiereklar med TV 2-serien «Truls - Oppdrag Hurtigruten», hvor han reiser langs kysten og underveis får oppdrag fra blant andre «Senkveld»-kollegene Thomas Numme og Harald Rønneberg.

Snakker om kjærligheten fra prekestolen

I tredje episoden får han i oppdrag å holde en preken i en kirke, hvor han blant annet forteller om å miste sitt livs store kjærlighet.

– Mitt inntrykk er at de fleste hele tiden er på jakt etter et bedre liv. Når du er singel vil du ha kjæreste og når man er sammen med noen vil man ha mer fritid. Det holder ikke lenger å ha en jobb man trives i, sier Svendsen i prekenen i programmet.

– For noen år siden opplevde jeg at jeg jobben min tok en ny og spennende retning. En jobb jeg rett og slett elsker. Men så spennende var det at jeg glemte dem rundt meg og jeg mistet min store kjærlighet. En person som støttet meg i alt jeg gjorde. For oppi det hele glemte jeg to ting: Å fortelle hvor glad jeg var i henne, og ikke minst gi henne det alle mennesker trenger, nemlig å bli sett. Hun så meg, men jeg glemte å se henne, sier Truls fra prekestolen.

– Jeg ble rett og slett selvopptatt

Til dagens VG forteller Truls litt mer om kjærligheten som tok slutt.

– Da jeg begynte å være på TV, så jeg nok mest meg selv, og ikke henne. Jeg ble rett og slett selvopptatt. Plutselig satt jeg på «Senkveld», jeg fikk eget TV-program på NRK, og jeg var gjest hos «Nytt på nytt». Da jeg kom hjem fra jobb fortalte jeg begeistret at jeg hadde møtt Linn Skåber og Jon Almås og var ikke så opptatt av hvordan hennes dag hadde vært, sier Svendsen til VG.

Svendsen forteller videre i intervjuet at han fremdeles er god venn med eksen, men ønsker ikke å spekulerer på om hvordan fremtiden deres kunne ha blitt.

– Det er umulig å si om vi hadde vært sammen i dag om jeg hadde taklet det annerledes. Jeg tror nok ikke det som skjedde var så dumt.