Smøresjefen takker Marit Bjørgen etter mobbingen

– Vi sier hjertelig takk til Marit. Fantastisk dame!

SOTSJI (TV 2): OL i Sotsji startet trått for de norske langrennsløperne. Pekefingre fra både seere og kommentatorer ble rettet mot smørebua, og de negative kommentarene har haglet i media.

«Smøreskandalen» varte helt til medaljene begynte å renne inn — og en rasende Marit Bjørgen tok til motmæle og forsvarte smørerne.

I kveldens «Senkveld i Sotsji», forteller smøresjef Knut Nystad at han setter stor pris på støtten han får av gull-Bjørgen.

– Marit er ekstrem til å skryte av oss. Og vi gjør jo et stort poeng ut av at smørerne skal frem. Og vi sier hjertelig takk til Marit, fantastisk dame! smiler Nystad.

– En sjef må ta ansvar

Selv om Nystad altså har vært i hardt vær i Sotsji, forteller han at de mange negative oppslagene ikke går inn på ham.

– Når det går bra er det veldig lett å være meg. Da er jeg tester. Når det går dårlig, gjør jeg det en sjef skal gjøre, og det er å ta ansvar. Det er ikke noe farlig å ta ansvar, og jeg er heldig fordi jeg er en del av et team, sier han.

– Ikke så komfortabelt for familien

Tidligere denne uka ble det klart at Nystads datter har blitt mobbet etter refsen av innsatsen fra smøreboden.

Sjefen selv forteller at spørsmålene om mobbing har kommet overraskende på, men innrømmer at det har vært tungt for familien.

– Det er klart at når jeg prater med de hjemme, så er det ikke så komfortabelt for dem. Datteren min har foreslått «mamma, jeg tror det er bedre at vi ser på TV uten lyd». Går de på butikken, ser de det, hører de på radioen, hører de om det og går de på skolen er det alltids noen som prater om det. Så det oppleves ikke så bra for dem.

Også i denne saken har en engasjert Bjørgen uttalt seg.

– Jeg hørte om datteren til Knut som blir mobbet på skolen. Det er vanvittig stygt gjort. Jeg blir forbannet når jeg ser sånt, sa hun onsdag denne uka.

Se Nystad med broren og skiguttas landslagstrener Trond i «Senkveld i Sotsji» klokka 21.40 på TV 2.