DRO HJEM: Sjur Røthe forlot Sotsji etter å ha blitt vraket fra søndagens femmil .
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DRO HJEM: Sjur Røthe forlot Sotsji etter å ha blitt vraket fra søndagens femmil . Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Røthe forlot Sotsji i sinne etter vraking

Skuffet etter ikke å bli tatt ut på laget.

Sotsji/Bergen (TV 2): De fire utøverne som skal gå søndagens femmil i OL ble offentliggjort i dag, men blant dem var ikke Sjur Røthe. Vossingen fikk ikke plass på laget og forlot Sotsji mot trener Trond Nystads vilje.

– Ikke rettferdig
– Det var et ønske om at han skulle bli her. Men han er ikke mentalt forberedt til å være her, og derfor er han ikke her, sier Nystad til NRK.

Til Bergens Tidende sier Røthe at han mente han var en klar fjerdemann.

– Rettferdighet er en av grunnreglene mine, og jeg mener at dette ikke var rettferdig i det hele tatt, sier Røthe til avisen.

Ifølge BT vant Røthe et testrenn som ble gjennomført torsdag i forrige uke.

– Jeg var overrasket og sjokkert. Jeg visste at Chris (Jespersen) og Martin (Johnsrud Sundby) selvsagt skulle gå. De er én og to i verdenscupen. Og Petter (Northug) er Petter. Det er veldig greit at han går. Men jeg mente at jeg var en klar fjerdemann på listen, sier Røthe.

Røthe skal ha fått beskjeden om vrakingen onsdag. Torsdag satte han seg på flyet tilbake til Norge.

– Han er sur og grinete
Det betyr at Norge ikke stiller med full kvote på femmila dersom noen av de fire uttatte løperne blir rammet av sykdom.

TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset mener Røthe burde blitt igjen i Sotsji.

– Det har vært en kamp mellom ham og Tord. Det var 50/50. Jeg skjønner at han ble frustrert. På den ene siden er det helt feil at han reiser hjem. Vi har ingen reserve. Jeg mener det er veldig dumt at han reiser hjem igjen. Da mister han muligheten dersom noen blir syk. På den andre siden har landslagsledelsen vurdert at han ikke har noe positivt å bidra med inn mot troppen, sier Hjelmeset.

Hjelmeset har selv snakket med Røthe.

– Han er sur og grinete. Jeg kan tenke meg at han kjeder seg hjemme akkurat nå. Jeg snakket med ham i sted. Da sa han at han gjorde seg klar til 15 km fri teknikk i Lahti, sier Hjelmeset. 

– Finn Hågen Krogh ble igjen for å støtte sprintgutta. Er han en bedre lagspiller enn Røthe?

– Jo, selvsagt. Du skal støtte gutta. Nå vet ikke jeg hvilken begrunnelse han har fått, men du skal alltid støtte gutta når du er en del av et lag. Han skal tross alt være på landslaget neste år. Det hadde vært smart av Sjur å være her, sier Hjelmeset.

– Det er veldig dumt hvis en blir sjuk og bare tre får gå. Da sitter det noen der hjemme som har fryktelig lyst til å gå, men som ikke får det,  sier Hjelmeset. 

25-åringen gikk åpningsdistansen 30 kilometer skiathlon. Der havnet han på 20. plass. Røthe ble så vraket til stafett-laget.

Tord Asle Gjerdalen ble til slutt vurdert som et bedre alternativ enn Røthe på femmilen. Der går Gjerdalen sammen med Petter Northug, Chris Jespersen og Martin Johnsrud Sundby.