Russisk kunstløpstjerne (17) gikk helt til topps

Adelina Sotnikova tok gull, og storfavoritt Kim Yu-na måtte ta til takke med 2.-plassen. Anne Line Gjersem (20) endte til slutt på 23. plass.

Se resultatliste fra friløpet her!

Se Sotnikovas gulløp i videovinduet øverst og Gjersems løp nederst!

Med et fantastisk løp og poengsummen 224.59 gikk det russiske hjemmehåpet til topps i torsdagens friløp. Hjemmepublikumet tok av på tribunen og 17-åringen var naturligvis fra seg av glede.

– Det er bare å gratulere. Hun har prestert veldig godt her i Sotsji, kom det fra Christer Tornell i kommentatorboksen.

Vinneren fra Vancouver-OL Kim Yu-na greide ikke å kopiere gullet, og måtte ta til takke med 2.-plassen.

Unngikk sisteplassen
Anne Line Gjersem danset seg inn til en foreløpig 5. plass i Iceberg arena.

Etter at neste danser, slovakiske Nicole Rajicova, hadde gjort ferdig sitt program ble det etter hvert klart at den Gjersem unngikk sisteplassen.

Da konkurransen var gjennomført var 20-åringen nede på 23. plass, foran Rajicova.

– Helt fantastisk og veldig spesielt
Gjersem selv var fornøyd med egen innsats, men ergret seg litt over et par småfeil.

– Det gikk ganske bra og jeg er fornøyd med løpet. Det ble noen misser, spesielt i den ene piruetten. Jeg pleier ikke å feile der, men sånn er det i konkurranse, sa hovedpersonen selv.

– Hvordan er det å delta i OL?

– Helt fantastisk og veldig spesielt. Det er så mange forskjellige idretter og grener. Det er utrolig kult.

Se intervjuet til høyre!

– Må holde fokus
Gleden var naturligvis stor i den norske kunstløpleiren da det onsdag kveld ble klart at Anne Line Gjersem skulle delta i torsdagens friløp.

Tross personlig rekord med summen 48.56, så det i utgangspunktet dårlig ut for 20-åringen. Men etter at svenske Viktoria Helgesson gjorde småfeil og falt i sitt kortprogram, fikk Gjersem altså gladmeldingen om at hun skulle delta i friløpet.

– Nå må hun holde fokus og gjøre elementene sine, sa Camilla Gjersem i TV 2s kunstløpstudio en drøy halvtime før tvillingsøsteren skulle entre isen i Iceberg isarena.

– Veldig godt gjennomført
Da Anne Line Gjersem gikk i gang med sitt friløp hadde fire utøvere danset før hun. 

Kanadiske Gabrielle Daleman ledet med poengsummen 148.44, og etter å ha danset til «West Side Story» av Leonard Bernstein belønnet dommerne Gjersem med 85.98 poeng.

Med totalsummen 134.54 lå Norges første kunstløper i OL på 50 år på en foreløpig 5. og sisteplass, uten at det la noen demper på stemningen i studio.

– Veldig godt gjennomført. Noen små misser her og det, men dette bør hun være fornøyd med, sakommentator Christer Tornell etter at Gjersem hadde fullført løpet.

– Hun setter mange av hoppene og piruettene, og dette er veldig bra, la tvillingsøster Camilla til.

Storfavoritten sviktet
Det 15 år gamle hjemmehåpet Julia Lipnitskaja leverte en god forestilling, men greide ikke å gjennomføre uten feil. Den unge kunstløpstjernen oppnådde poengsummen 135.34 (200.57 totalt), og dermed toppet hun resultatlisten da det gjenstod fem dansere.

Storfavoritt Kim Yu-na fra Sør-Korea avsluttet torsdagskvelden i Iceberg isarena med å gjennomføre et fantastisk program, men det holdt ikke til gull. 23-åringen oppnådde poengsummen 219.11.

Det holdt altså ikke til å gå forbi Adelina Sotnikova.

Italienske Carolina Kostner tok bronsen etter å ha blitt tildelt 216.73 poeng av dommerpanelet.

TV-guide: Slik ser du OL på TV 2

Alt om OL: Program/resultater Medaljer | Øvelser | Utøvere | Historien