FERDIG I JOBBEN: Robert Hedin har ledet Norge i fem og et halvt år. Nå er han ferdig som landslagssjef.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FERDIG I JOBBEN: Robert Hedin har ledet Norge i fem og et halvt år. Nå er han ferdig som landslagssjef. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Robert Hedin ferdig som landslagssjef

– Jeg er ikke sparket, sier svensken til TV 2.

Robert Hedin er ferdig som landslagssjef for det norske herrelandslaget i håndball. I en pressemelding blir det bekreftet at Hedin informerte forbundet tirsdag om at han fratrer sin stilling.

Hedin bekrefter nyheten overfor TV 2.

– Det var mye turbulens under EM. Det har fortsatt i ettertid og ville heller ikke blitt noe bedre fremover. Det er en bra beslutning for Norge frem mot de viktige kampene som kommer. Der trenger laget ro for å prestere, sier Hedin til TV 2.

Dermed ble EM i Danmark de siste mesterskapet med 48-åringen som norsk landslagssjef.

Allerede før mesterskapet i Danmark var TV 2 kjent med at det var sterk misnøye med Robert Hedin og hans lederstil blant de norske spillerne.

Misnøyen toppet seg under mesterskapet. Mangelfulle forberedelser, dårlig kommunikasjon, dårlige taktikkmøter og manglende coaching under kampene er hovedårsakene. 

Hedin vil ikke kommentere misnøyen overfor TV 2 i dag.

– Det var ikke mistillit som gjorde at jeg sluttet. Det var støyen rundt. Jeg gjør dette for at laget skal prestere. Det er det ikke mulig å gjøre når støyen er der.

– Ble du sparket?

– Nei, det er jeg som har valgt å slutte.

– Du sa du var rett mann etter EM. Hva har endret seg?

– Jeg mener fortsatt at strukturen rundt laget fungerer. Men nå handler det om å prestere, sier Hedin - som ikke vil ut med om han får sluttpakke.

– Det vil jeg ikke kommentere, sier Hedin til TV 2.

Ble evaluert ut
I kjølvannet av EM satte forbundet i gang en spillerevaluering. 

- Jeg tror det blir vanskelig å fortsette som landslagssjef hvis det er en unison del av spillergruppen som er misfornøyd med måten landslaget blir drevet på, sa TV 2s håndballekspert Bent Svele den gang.

I pressemeldingen skriver Hedin at målet med EM i Danmark var å bruke mesterskapsdebutanter og dermed bygge et lag for fremtiden. 

– I etterkant av EM har det vært mye uro rundt laget og min rolle som hovedansvarlig for lagets resultater. Det er viktig at det nå skapes ro frem mot de viktige VM kvalifiseringskampene som skal spilles mot Østerrike i juni. Tidspunktet for å overlate dette ansvaret til andre føles derfor riktig nå som laget om kort tid begynner sine forberedelser til vårens oppgaver. Jeg håper dette arbeidet bygger videre på de gode prosesser som er i gangsatt i våre landslag på herresiden, sier Hedin.

Forbundet opplyser at arbeidet med å finne en erstatter til Hedin starter umiddelbart. Generalsekretær Erik Langerud sier at det «innebærer en kortsiktig løsning frem til og med kampen mot Østerrike i juni, og i etterkan av dette en mer langsiktig løsning».

Den kortsiktige løsningen er ventet å komme på plass innen en uke.

Hedin sier han er lettet over at saken nå er avgjort.

– Det er tungt å stå der når det er så mye støy. Slik sett er det en lettelse også. Jeg tror at dette blir bra for laget. Nå skal jeg ta vare på familien min. Vi får om kort tid et barn (i slutten av april), sier Hedin om fortsettelsen.

Han ønsker ikke å mene noe om hvem som tar over.