– Jeg er ukrainer. Jeg ber deg om å hjelpe oss

Den sterk politisk ladede filmen om situasjonen i Ukraina sprer seg verden over på nettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er ukrainer. Jeg er født i Kiev. Og nå er jeg på Maidanplassen i sentrum av byen min ... Jeg ber deg om å hjelpe oss. Slik starter den ikke navngitte jenta en usedvanlig sterk appell. 

Det klare blikket til jenta i filmen «A Whisper to a Roar» er ikke så spontant som det kan virke ved første øyekast. Det er en kjent filmskaper av politiske videoer som har laget filmen.

Vi følger den dramatiske utviklingen i Ukraina direkte her! 

Ben Moses har jobbet i flere år med lignende fortellinger. Historier der folk som kjemper for demokrati, forteller om sin egen virkelighet. Se mer om filmen her.

Jenta i filmen forklarer hvorfor hun har valgt å stå på demonstrantenes side. 

– Det er bare en grunn til at vi er her. Vi vil bli fri fra diktaturet. Vi vil bli fri fra politikerne som kun jobber for seg selv. De som er beredt til å skyte og slå folket for å redde sine egne penger og sine egne hus.

– Vi er et sivilisert folk, men våre ledere er barbarer. Vi er ikke Sovjetunionen, vi vil ikke at rettssystemet skal være korrupt, sier hun.

Mens vestlige medier hovedsaklig begrunner den fastlåste konflikten i Ukraina med drakampen mellom Øst og Vest, mener mange ukrainere at hovedfienden er regjeringen de anser som gjennomkorrupt.

Demonstrantene på Maidanplassen, som også kalles Uavhengighetsplassen, er hovesaklig EU-tilhengere. Men opposisjonen står ikke samlet bak en felles leder, og dette er noe av problemet deres.

I gruppen som krever regjeringens avgang er det alt fra moderate EU-tilgengere til ultranasjonalister. Men når de har båret bort sine døde og skadde står de alle skulder mot skulder.

Ukraina er regnet som ett av verdens mest korrupte land. Og også det største opposisjonspartiet blir beskyldt for korrupsjon.