SKADET: Mats Zuccarello Aasen under trening i Sotsji tidligere i mesterskapet. Foto: Claudio Bresciani / TT / kod 10090
SKADET: Mats Zuccarello Aasen under trening i Sotsji tidligere i mesterskapet. Foto: Claudio Bresciani / TT / kod 10090

Zuccarello spiller ikke mot Russland

- Det er et stort tap for oss, sier Ken André Olimb. Han erstatter Mats Zuccarello Aasen, som må stå over med en skade i hånda, i førsterekka mot Russland.

SOTSJI (TV 2): Håndskaden han pådro seg i kampen mot Østerrike er ikke leget, og dermed er Norges stjerne tilskuer mot hjemmenasjonen senere i dag.

– Smertene er for store til at vi kan la ham spille kampen. Han får ikke gjort det han skal, å trylle for oss, for hevelsen er for stor, sier lege Ole Fosse til TV 2.

De opprinnelige prognosene var gode for at New York Rangers-stjernen kunne spille kampen, men tirsdagen ga nedslående nyheter. 

Zuccarello har fremdeles hevelse i hånden, og dermed har trener Roy Johansen opplevd et hardt slag allerede før pucken droppes «umulige» kampen mot mektige Russland.

Se kampen i livesenteret og på TV 2 kl. 13.30

- Kan ikke tenke på at Mats ikke er med

Back og en av Zuccas beste kompiser, Alexander Bonsaksen, sier til TV 2 at skader aldri kommer beleilig, men sier at det norske laget ikke vil la seg prege av skadeforfallet.

– Det er ikke sånn at vi kan gå rundt å tenke på at Mats ikke er med. Skader er det alltid, og de kommer aldri beleilig. Det er vinn eller forsvinn i denne kampen, så om vi ikke er på i dag vil vi aldri være det. Vi har trua, sier Bonsaksen, i det han kommer trillende inn i Bolsjoj på sykkel

Bonsaksen sier nå at alle som er klare til kamp må prestere maksimalt for å kunne ryste russerne:

– Det er ikke sånn at folk depper og at laget blir mye dårligere. Vi er ikke gode om vi ikke spiller som et lag, alle må bidra uansett. Selvfølgelig hadde det vært bedre om han var med, men vi andre må bare være på topp for at vi skal ha en sjanse, sier Bonsaksen.

Meldinger fra den norske leiren tilsier at Ken André Olimb går inn i førsterekken i stedet for skadede Zuccarello.

Lille-Olimb erstatter Zucca

Det betyr at lillebroren til Mathis Olimb spiller til venstre i denne rekkekombinasjonen. Per-Åge Skrøder spiller i midten og Patrick Thoresen til høyre. 

- Det er et stort tap for oss offensivt, men vi får ikke gjort noe med det. Jeg syns spillergruppa har takla det bra, alle er vant til at skader skjer, sier Düsseldorf-spilleren.

- Det blir litt endringer i rekkene, jeg blir ving med Patrick og Per-Åge, men måten vi spiller på blir den samme, sier Olimb.

Kapteinen: - Dette er vi vant til

- Vi har mange andre bra spillere og må fokusere på dem vi har. Vi skal gå ut med en stor glede og energi for å ødelegge for russerne som har alt presset på seg, sier kaptein Ole-Kristian Tollefsen.

- Hva gjør det med en spillergruppe å miste sin viktigste spiller på den måten?

- Det er vi vant med fra både klubb- og landslag. Vi hadde flaks før OL at de fleste fikk være med hit, nå får vi bare gjøre det beste ut av det, sier en optimistisk Tollefsen.