Messi straffet røde Manchester City

Martin Demichelis taklet seg selv ut av storoppgjøret.

Manchester City - Barcelona 0-2:

Barcelona gjorde jobben og vant 2-0 borte over Manchester City i åttedelsfinalen i Mesterligaen tirsdag kveld. Dermed har katalanerne skaffet seg et glitrende utgangspunkt for videre avansement til kvartfinalen. Mye skal gå galt om ikke Barca sikrer seg kvartfinaleplassen i returoppgjøret 12. mars.

Se høydepunktene og scoringene øverst (bilder med tillatelse fra Viasat)!

Kompany: – De var ikke overlegne

City-stopper Vincent Kompany var lang nede etter kampen og slet med å akseptere tapet.

SÅ RØDT: Martin Demichelis (liggende) takler seg ut av kampen, mens Lionel Messi satte inn 1-0 på straffen like etter.
SÅ RØDT: Martin Demichelis (liggende) takler seg ut av kampen, mens Lionel Messi satte inn 1-0 på straffen like etter.
RETT UT: Martin Demichelis gjorde jobben vanskelig for City etter utvisningen.
RETT UT: Martin Demichelis gjorde jobben vanskelig for City etter utvisningen.

– Det er veldig vanskelig å fordøye. Jeg føler overhodet ikke at de var overlegne i dag. Da det fortsatt var elleve mot elleve, så hadde vi for mye respekt for dem. Vi hadde muligheten til å ta dem. De er ikke det beste laget vi har spilt mot denne sesongen. Ikke i det hele tatt, sier han til ITV.

– De var utrolig effektive. Når du spiller mot dem innser du også at de individuelle kvalitetene er fenomenale i dette laget. Det gjør det vanskelig å stoppe dem, sukker Kompany.

Nå forventer han en tøff oppgave i Spania neste måned.

– Hvis de spiller som vi vet at de kan på Camp Nou, så blir det en veldig vanskelig kamp. Men hvis kampen blir som den var i dag, og vi makter å unngå å gjøre småfeil, så har vi en sjanse, sier belgieren.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter

Messi fikset straffe

Seieren ble sikret etter scoringer av Lionel Messi og Dani Alves. Spesielt førstnevntes nettkjenning blir nok garantert diskutert i Manchester utover kvelden.

Vel ti minutter var spilt av 2. omgang da Messi kom på løp. City-stopper Martin Demichelis havnet på etterskudd og la inn en sklitakling på sin landsmann. Dessverre for City var den håpløst for sein og veteranen klippet ned Messi.

Dommeren pekte ikke bare resolutt på straffemerket, men Demichelis fikk også direkte rødt kort og måtte forlate Etihad. Demichelis er en omdiskutert mann blant City-fansen, og vil nok neppe bli mindre aktuell å debattere etter den episoden.

Messi gjorde selvsagt jobben selv og satte straffesparket sikkert i mål. 

Selve tildelingen av straffesparket vil nok også bli diskutert i etterkant, ettersom taklingen startet utenfor streken. 

– Mange billigere avgjørelser

Kompany ville ikke slenge seg inn i debatten, men luftet likevel sin frustrasjon over dommeren.

– Jeg vet ikke om det var straffe eller ikke. Jeg har ikke sett det. Men det var flere billige avgjørelser i dag. I Premier League ville det aldri blitt blåst på de situasjonene. Det var normale taklinger, og så ble det blåst, sier han.

 

Etter scoringen ble jobben vanskelig for City. De hadde et par muligheter, men Barca beholdt stort sett kontrollen. På overtid ble også sluttresultatet sikret da Dani Alves satte inn 2-0. Neymar spilte vegg med Alves, som forserte inn i boksen og scoret fra spiss vinkel.

Foruten Barcelona, fikk også PSG og Zlatan Ibrahimovic et godt utgangspunkt etter sin første åttedelsfinale mot Bayer Leverkusen.