– De legger ned OL om vi slår Russland

Roy Johansen og hockeygutta angriper møtet med vertsnasjonen med senkede skuldre - i motsetning til stjernespekkede russere.

TV-guide: Slik ser du OL på TV 2

Sotsji (TV2): – De sier de skal legge ned hele OL om Russland taper, så de har et voldsomt press på seg, konstaterer Roy Johansen der han står og snakker med TV 2 etter mandagens ettermiddagsøkt.

En heksegryte av de sjeldne venter Norge når den stjernespekkede vertsnasjonen og 12 000 russere venter i Bolsjoi Ice Dome tirsdag. Men tross en skuffende turnering så langt lar ikke de norske gutta seg skremme.

– På papiret lett match

– Dem tror nok det blir lett match, og på papiret er det jo kanskje det også, men vi har en plan som vi skal følge. Klarer vi det skal vi gi dem kamp, sier Patrick Thoresen.

– Hva går den planen ut på kontra tidligere i turneringen?

– Det blir mye repetisjon, men vi skal være bedre. Det vil si knalltøffe foran mål og få vekk returer foran keeperen vår. Vi håper at kampbildet  blir litt som mot Canada, men at vi er mer effektive i powerplay. Vi må få flere pucker på mål, uten det scorer vi ikke, og det må vi få inn i huet på alle og enhver, beskriver Thoresen.

– Slippe ned skuldrene

Til daglig er han blant de største profilene i SKA St. Petersburg, og han vet alt om hvor høyt ishockeygullet henger for vertene.

– Vi endte opp med en motstander der vi kanskje har mindre sjanse for å vinne enn mot Sveits, men av og til er det litt deilig også - å bare slippe ned skuldra og slippe oss løs. Jeg gleder meg, sier han.

 Det så lenge ut til at fjorårets VM-toer Sveits skulle bli Norges motstander i mellomrunden, men etter at Russland ikke maktet å slå Slovakia i ordinær tid (0-0, 1-0 etter sudden death), ble det klart at Alexander Ovetsjkin, Jevgeni Malkin & co står på motsatt banehalvdel klokka 13:30 tirsdag.

Det russiske laget har ikke innfridd de enorme forventningene så langt i mesterskapet, og Ovetsjkin har til gode å score foreløpig.

Skal frustrere russerne

– Noen hevder at Russland passer oss bedre enn Sveits?

Patrick Thoresen drømmer om å slå russerne i deres eget OL. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
Patrick Thoresen drømmer om å slå russerne i deres eget OL. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

– Hehe, jeg vet ikke det. Men Sveits har vært veldig solide det året og er veldig disiplinerte, mens det er lettere å frustrere russerne. Så lenge det er 0-0 så håper vi å frustrere dem så de pådrar seg utvisninger, og forhåpentligvis sitter overtallsspillet bedre, sier Yaroslavl-proff Jonas Holøs.

Som Thoresen spiller også han i den russiske KHL-ligaen til vanlig, og at det var flere russiske enn norske journalister på treningen mandag overrasker han ikke.

– Det viser hvor stor interessen er her borte, den er enorm, sier sarpingen.

David mot Goliat

For Roy Johansen er historien om David mot Goliat kanskje det eneste halmstrået det er mulig å gripe tak i, skal man drømme om avansement til kvartfinalen.

– Dimensjonene er helt ute av proporsjoner. Vi er underdog i den kampen her, ingen tvil om det, men det har vi vært før og vi må bare ut der og gi gass, har ingenting å tape, sier landslagssjefen - som har kontrakt til etter VM i Hviterussland i mai.

– Vi så at Slovenia holdt buret rent med godt keeper- og forsvarsspill, og det må vi også ha - helt i toppklasse - for å gi dem kamp, sier han.

Den argumentasjonen kjøper kapteinen.

– Vi er skuffa over det vi har vist så langt, men nå er det Russland på hjemmebane og det finnes ingenting bedre enn å slå ut dem der, konstaterer en offensiv Ole-Kristian Tollefsen.

I VM for to år siden møtte Norge Russland to ganger. Det endte med tap 2-4 i gruppespillet og 2-5 i kvartfinalen, men i begge oppgjør hang Norge godt med og ga russerne match. Håpet er å gjenta den bedriften i morgen.

PS! På dagens trening var ikke Mats Zuccarello Aasen å se. Han har smerter i hånda etter å ha fått en puck på seg i gårsdagens kamp mot Østerrike. 26-åringen trente alternativ sammen med Mathis Olimb og Henrik Ødegaard, som også fikk stå over, men landslagslege Ole Fosse tror trioen er klar for spill i morgen.