Northug og Vigen Hattestad går sprintstafetten

– Må ta gull for å være fornøyd med OL.

Sotsji/Bergen (TV 2): Petter Northug jr. fikk plassen ved siden av olympisk sprintmester Ola Vigen Hattestad på herrenes sprintstafett på fredag. Landslagstrener Arild Monsen ville ikke avsløre hvilken rekkefølge de skal gå.

Eldar Rønning er reserve.

Northug trygg på formen

Vigen Hattestads plass på laget har vært udiskutabel etter at han vant sprintgullet i Sotsji. Det har vært knyttet mer usikkerhet til Petter Northug jr. som startet OL på en skuffende måte. Han røk blant annet ut i semifinalen under den individuelle sprintkonkurransen.

Northug har vært i stigende form ifølge ham selv og han gikk en god sisteetappe for Norge på herrestafetten søndag, selv om han var sjanseløs på medalje.

Han er klar på at han må ha gull for å være fornøyd med OL, og sier formen er i anmarsj.

– Jeg jakter på gullet. Jeg har to muligheter til og en stor mulighet på onsdag, sier Northug.

– Må du ha gull både individuelt og på teamsprinten for at du skal være veldig fornøyd?

– Ja, det sier seg selv det.

Forstår svenskene

Sverige og Russland holdes frem av Monsen som de tøffeste konkurrentene, i tillegg til Sveits med Dario Cologna i storform.

Svenskene er høyt oppe etter å ha vunnet stafetten både for kvinner og herrer i Sotsji.

PRESENTERT: Petter Northug jr. og Ola Vigen Hattestad ble presentert som det norske sprintstafettlaget for herrer i Sotsji mandag.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PRESENTERT: Petter Northug jr. og Ola Vigen Hattestad ble presentert som det norske sprintstafettlaget for herrer i Sotsji mandag.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Petter Northug har ikke vært sen med å gi svenskene stikk når han og Norge har lykkes, og han synes det er greit at svenskene tar igjen med samme mynt.

– De har all rett til det, sier Mosvik-ekspressen som vet at svenskene er et av lagene de må slå.

– Sverige er et av de sterkeste lagene, vi får prøve å ta dem på onsdag. De er i god flyt for tiden.

Vil holde igjen fra start

De norske langrennsløperne har hatt et variabelt OL. Høyden og dårlige ski har skapt problemer for Norge, spesielt mot slutten av løpene.

Eksplosive Vigen Hattestad vil gjerne unngå nye problemer i den tøffe konkurranseformen som en sprintstafett er.

– Det er en tøff løype og høyt her, så vi kan ikke bare brenne alt kruttet fra start, sier Vigen Hattestad om løpsopplegget.

Arild Monsen tror løpet blir mer en vanlig sprintstafett enn under prøve-OL. Da ble det gått hardt gjennom hele konkurransen, det tror ikke sprintsjefen vil skje denne gangen.

– Det hører til sjeldenhetene at det gås så fort i team sprint som det gjorde i fjor. Jeg tror ikke det blir noen som har noen som har så mye kraft at de tør å gå til fra start denne gangen, sier Monsen.

Glemt sølvløpet

Vigen Hattestad og Northug utgjorde det norske stafettlaget også under VM i Oslo i 2011. Da endte Norge på andreplass bak Canada.

Vigen Hattestad tror ikke de har lært mye av sølvløpet.

– Det har vi vel glemt, humret han på pressekonferansen mandag.