Her faller Olafsen (23) stygt – pådro seg stygg skade

Skademarerittet fortsetter for Helene Olafsen. 

Sotsji/Bergen (TV 2): Helene Olafsen falt stygt og skadet det venstre kneet sitt under seedingen til snowboardcrossfinalen søndag morgen.

Fra sykehuset får TV 2 bekreftet at Olafsen har pådratt seg et avrevet korsbånd, et delvis avrevet leddbånd og skader på menisken.

PÅ KRYKKER: Helene Olafsen forlater sykehuset i Sotsji på krykker søndag ettermiddag. FOTO: TV 2/Pål Schaatun.
PÅ KRYKKER: Helene Olafsen forlater sykehuset i Sotsji på krykker søndag ettermiddag. FOTO: TV 2/Pål Schaatun.

 – Helene har røket fremre korsbånd i venstre kne. Hun har videre en skade på leddbåndet på innsiden av det samme kneet, og også en meniskskade. Hun vil mest sannsynlig måtte operere kneet, men det kan vi ikke si noe nærmere om foreløpig, sier OL-troppens lege Ellen Moen.

Hun blir værende i Russland noen dager før hun reiser hjem til Norge for operasjon.

Landslagssjef Thomas Harstad sier til TV 2 at Olafsen er ved godt mot forholdene tatt i betrakning.

- Hun takler det veldig bra, men hun kom hit for å ta medalje og hun kjente da hun stod opp i dag at det kom til å skje. Så når du da våkner opp i sykesenga med avrevet korsbånd isteden er det selvfølgelig veldig tøff beskjed å få, sier Harstad. 

Skademareritt

24-åringen har vært forfulgt av skader de siste årene, for før dagens ulykke hadde hun røket korsbåndene i begge knærne siden 2012. Landslagssjefen sier det var ekstra vondt å se Olafsen mislyktes med tanke på hva hun har vært gjennom de siste årene. 

- Det var ikke sånn denne dagen her skulle utarte seg i det hele tatt. Helene har kjørt utrolig bra på trening, og hun kjørte knallbra i oppvarmingen i dag. Så alle var ganske sikre på at i dag ble det pall på Helene, og det er vel ingen som hadde fortjent det mer enn henne heller etter så mye motgang de siste to årene med to kneskader i løpet av to år. Også ble det rett og slett verst mulig utfall som det kunne bli, understreker Harstad. 

Olafsen har lagt ned en kjempejobb med å komme tilbake fra skadene hver gang, og denne sesongen har hun tre tredjeplasser. Senest i X Games i slutten av januar. Men skadene vil dessverre ikke slippe taket for 24-åringen, og en ny tøff rehabiliteringsperiode venter. 

Tre av åtte ute med skade

I alt har tre av åtte i Harstads OL-tropp skadet seg under lekene i Russland. Torstein Horgmo brakk kragebeinet på OLs første treningsdag, Kjersti Buaas rev av en magemusket etter et kraftig fall i slopestyle-kvalifiseringen og Helene Olafsen har besøkt sykehuset to ganger på tre dager. Fredag endte hun på sykehus med strukket nakke etter et fall på trening. 

I tillegg ble Silje Norendal syk, og måtte gjennomgå to pencilin-kurer under oppholdet. 

- Det var selvfølgelig ikke det vi hadde håpet på i det hele tatt, men det er en risikofult sport vi holder på med og de norske utøverne er på et pallnivå hele gjengen. Da kjører du på et nivå deretter, og risikoen er enda større. Det er nok litt derfor de norske kjørerne har vært litt mer utsatt for skader. Vi har gått ut ganske hardt, men vi kan nok også legge på en god porsjon uflaks også. Så det var ikke vi hadde sett for oss, men det var sånn det ble, forklarer landslagssjefen. 

OL-forbannelse for Olafsen

I en trippel hoppkombinasjon kom 23-åringen skjevt ut og fikk juling på de neste humpene.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si nå. Dette her skal ikke skje. Dette her er så fryktelig trist. Dette her har du ikke fortjent, var TV 2s kommentator Kasper Wikestads umiddelbare respons etter fallet.

Utslått ble Oppegård-jenta liggende i bunnen av hoppene og måtte til slutt fraktes bort på båre. Via TV-produksjonen kunne man tydelig høre at Olafsen hadde det vondt og skrek i smerte.

Fallet minnet om det Olafsen hadde i finalen i Vancouver for fire år siden, og de hjerteskjærende scenene der den norske jenta lå og skrek i bakken var fæle.

 – Dette er noe av det tristeste jeg har sett på lang, lang tid. Jeg kan ikke komme på noe som er mer ufortjent mot en finere idrettsutøver, sa Wikestad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saken oppdateres!