Straffedrama da Arsenal slo Liverpool

Liverpool følte seg snytt for straffe. Det gjorde også Arsenal. 
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble en høydramatisk andreomgang da Arsenal revansjerte forrige oppgjør mot Liverpool. Med dagens 2-1-seier venter Everton i kvartfinalen.

Det kunne imidlertid gått annerledes.

Liverpool åpnet best

Liverpool kom nær ledelsen allerede etter halvannet minutt. Som i 5-1-kampen ble Daniel Sturridge spilt alene med keeper, men dagens sisteskanse Lukasz Fabianski fikk reddet med en benparade. 

Bare to minutter senere kom Sturridge fri på ny. Denne gang gikk avslutningen i nettveggen.

Arsenal kom seg til hektene, og etter 16 minutter tok hjemmelaget ledelsen. En avslutning fra Sanogo ble blokkert, og Oxlade-Chamberlain fikk stå alene i boksen. Unggutten gjorde ingen feil og satte ballen sikkert bak Liverpool-keeper Brad Jones.

Ledelsen ble stående til pause.

– Heldige som ikke ligger under etter to minutter 

Liverpools sterke åpning ble heftig diskutert i TV 2s pausestudio.

– Arsenal gjør akkurat samme feilene som sist. Her er et Arsenal-lag som overhodet ikke tar ansvar for bakrommet, utbrøt Joacim Jonsson. 

Thorstvedt mente at kampen åpnet likt som Liverpools 5-1-seier over Arsenal.

– Kampen åpner på mange måter likt. Så blir spørsmålet om man tar de sjansene man får. I dag gjør ikke Liverpool det.

– Utover i omgangen tok Arsenal mer dybde og fikk bedre kontroll på Liverpools raske angrepsrekke, mente Joacim Jonsson.  

Podolski doblet ledelsen

Som i første omgang, kom Liverpool nesten umiddelbart til en stor sjanse i starten av andre omgang. Dessverre for bortelaget var utfallet helt likt. Luis Suarez dro seg fri i sekstenmeteren, men Fabianski fikk parert med bena.

Som i første omgang ble det en kostbar bom for Liverpool. Oxlade-Chamberlain ble spilt fri langs høyrekanten og fant Lukas Podolski med et lavt innlegg. Tyskeren plasserte ballen trygt forbi Brad Jones, og gjorde oppgaven dobbelt så vanskelig for Liverpool.

Straffedrama

Midtveis i andre omgang fikk Liverpool nytt håp. Målscorer Lukas Podolski kom tilbake i eget forsvar, men la Luis Suarez i bakken med en typisk spisstakling. Howard Webb pekte på straffemerket, og Steven Gerrard satte ballen sikkert i favoritthjørnet.

Deretter ble det et voldsomt straffedrama på Emirates Stadium.

Etter et frispark gikk Luis Suárez i bakken på ny, men denne gangen valgte Howard Webb å vinke situasjonen videre.

Mer dramatikk skulle det bli da Martin Skrtel gikk inn i duell med hevede knotter. Howard Webb valgte igjen å vinke spillet videre, selv om det kanskje også her skulle blitt gitt straffe.

Som om det ikke var nok, skulle det utrolig nok oppstå enda en straffesituasjon på tampen av kampen. Daniel Agger gikk inn i hodeduell med Lukasz Fabianski, og følte at Arsenal-keeperen gikk inn for hardt med knyttede never.

Igjen valgte Howard Webb å la situasjonen passere.

Arsenal overlevde Liverpools press, og sikret dermed kvartfinaleplass i FA-cupen.

–Fabianski ble avgjørende

Erik Thorstvedt mente etter kampen at Liverpool var uheldige som tapte kampen, selv om Arsenal også leverte en god prestasjon.

– De har mange muligheter til å score, og jeg ser ikke bort i fra at de faktisk vant sjansestatistikken. Til slutt ble Lukasz Fabianski avgjørende.

Joacim Jonsson mente at begge lagene ble snytt for straffespark.

– Skrtel er ikke i nærheten av ballen og stempler Cazorla. Det er straffe. At Suarez skal ha straffe tidligere er også helt udiskutabelt.

– Det beste laget tapte

Liverpool-manager Brendan Rodgers var svært skuffet etter tapet, og mente laget hans fortjente mer fra oppgjøret.

– Jeg synes det beste laget tapte. Vi burde ledet 2-0 allerede etter få minutter, og omkamp er det aller minste vi burde fått med oss fra denne kampen.

Brendan Rodgers var også oppgitt over Howard Webb, som etter hans oppfatning burde gitt straffe til Luis Suarez.

– Straffen var enda klarere enn den første. Luis får en berøring på ballen og blir tatt ned.

Det ble imidlertid ikke flere straffer enn den ene, og Arsenal er dermed videre til kvartfinalen. Der venter Everton, som tidligere i dag vant 3-1 mot Swansea.