De norske stafettjentene: – Vi lar oss ikke trekke ned i søla

Johaug og Bjørgen fant godformen i «Senkveld i Sotsji».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SOTSJI (TV 2): Skyhøye forventninger om medaljer til tross, det gikk ikke veien for de norske langrennsjentene under dagens OL-stafett.

Under innspillingen av lørdagens «Senkveld i Sotsji», er det allikevel svært god stemning når programlederne Thomas Numme (43) og Harald Rønneberg (40) tar en prat med halvparten av det norske stafettlaget.

Therese Johaug (25) og Marit Bjørgen (33) forteller at de holder humøret opp til tross for at det ikke ble pallplassering i dag.

– Det går bra.  Vi er selvsagt litt skuffet etter dagen i dag, men vi lar oss ikke trekke ned i søla. Vi skal reise kjerringa igjen senere, så det skal vi love alle sammen! sier en smilende Johaug.

Se Johaug, Bjørgen og de svenske stafettjentene i «Senkveld i Sotsji» klokken 21.40 på TV 2!

– Godt med medfølelse

Det norske stafettlaget endte på en femteplass i dagens konkurranse.  Johaug forteller at skiene ikke ville spille på lag med dem og at de slet i løypene.

– Det var veldig tungt, det var det. Spesielt når du kanskje ikke har de beste skiene, da blir det ekstra tungt. Vi er alle enige i at vi stod på og gjorde det beste vi kunne, og de andre nasjonene var bedre enn oss i dag i tillegg til at de hadde marginene på sin side, sier hun.

At det ikke gikk veien for de norske skijentene går ikke upåaktet hen hos det norske folk. I sosiale medier har firkløveret fått en rekke sympati- og støtteerklæringer.

Bjørgen forteller at det varmer.

– Det er klart at det er godt med litt medfølelse. Det er klart at vi er veldig skuffet selv over det vi leverer og at vi ikke får det til. Men livet går videre og vi må legge dagen bak oss og se framover. Det er godt å ha med det norske folk hjemme, det setter vi stor pris på, sier hun.

 Johaug heiet på svenskene

For svenskene gikk det ikke like trått i Sotsji under dagens leker, de kan juble etter å ha innkassert gullet i dagens øvelse – deres første stafettgull på 54 år.

Johaug innrømmer at hun stod på sidelinja og heiet på söta bror da hun innså at slaget var tapt for eget lag.

– Vi kjenner dem utrolig godt og jeg må si at vi stod på oppløpet og så på da de skulle begynne å spurte. Da sa jeg bare «det her Sverige ta»! Jeg heiet virkelig på dem, og de har vært gode venninner for oss alle mann. Så jeg unner dem virkelig dette gullet når vi ikke lykkes selv.

– Hvordan har svenskene det nå?

– Jeg tror de har det veldig godt, smiler Bjørgen.

– De er superfornøyd. Vi var i matsalen med dem i dag, og det var brede smil og stor jubel, og treneren satt og gråt. Men det er artig at Sverige får det til og ikke minst at Finland og Tyskland er på podiet. Det er viktig for idretten at de er tilbake og får en medalje, det tror jeg betyr mye for rekruttering i de landene og for sporten vår, fortsetter hun.

Se «Senkveld i Sotsji» hver eneste kveld klokka 21.40 under OL.