SKJERMES: Keeper Lars Haugen hadde en dårlig dag mot Finland. Nå skjermes han for pressen.  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
SKJERMES: Keeper Lars Haugen hadde en dårlig dag mot Finland. Nå skjermes han for pressen.  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Lars Haugen skjermet for pressen

Roy Johansen frustrert over at ikke allergiplagene ble nevnt, men Haugen står trolig mot Østerrike.

Sotsji (TV 2): Gårsdagens 1-6-tap for Finland ble en gedigen skuffelse for de norske hockeygutta, etter den positive åpningskampen mot Canada. 

Oppgjøret var på mange måter ødelagt av svakt forsvars-og keeperspill som ga finnene 3-0 etter den første perioden.

Allergiutfordringer
Førstekeeper Lars Haugen var ikke patent i buret og var langt nede da TV 2 intervjuet ham på direkten i pressesonen etter kamp.

Til VG sa 26-åringen at han trøblet med allergi og ikke så puckene skikkelig. Dette var noe han ikke meldte fra om til landslagsledelsen.

Lørdag ettermiddag ble Dinamo Minsk-keeperen skjermet fra media. Landslagssjef Roy Johansen skal ha vært frustrert over å ikke ha fått vite om plagene til keeperen, men skjulte irritasjonen godt da TV 2 møtte sjefen etter den snaut tre kvarter lange økta.

– Jeg kjenner allergien sjøl, og det er klart han kan ikke stå i mål hvis det plager han. Det må vi se på, om han er klar hvis han får muligheten, svarer han på første spørsmål om allergiutfordringene til keeperen som var så god mot Canada.

– Regner med åpenhet

– Har du spurt hvorfor han ikke sa i fra?

– Jeg har ikke fått gjort det enda, men jeg regner med at han er åpen om det nå fram til i morgen.

– Burde han sagt i fra?

– Det er vanskelig å si, jeg har ikke fått diskutert det med ham, vi har hatt mer enn nok andre ting å gjøre. Vi må passe på at alle er klare, både Haugen og de som skal spille ute, parerer Johansen.

– Alcén bestemmer
Landslagssjefen sier de ikke har bestemt seg for hvem som står i mål mot i den meget avgjørende kampen mot Østerrike søndag formiddag. 

- Den avgjørelsen tar vi på spillermøtet i morgen. Pekka Alcén tar den avgjørelsen, sier han og nikker bort mot kollegaen som blir intervjuet av VG og Aftenposten like bortenfor i treningshallen i Bolsjoi Ice Dome.

Keepertrener Per Erik Alcén nyter stor tillit i trenerteamet og er den som bestemmer hvem som står i det norske buret.

– Lars får stå for det han sier 
Det var blant annet han som ga Haugen tillit da daværende førstekeeper Pål Grotnes ble skadet like før VM-kampen mot Sverige i 2011, som ble Haugens store gjennombrudd. 

– Det kommer jeg ikke å utlevere, det får dere se når matchen begynner. Verken Lars eller Volden har spilt ned sine sjanser.

– Hva kjenner du til av allergiproblematikken?

– Ingenting, svarer svensken.

– Men han bruker det som unnskyldning for at han ikke stod bedre?

– Ja, det får han står for. 

Forstår at han ville spille 

– Men burde man ikke si fra om man har problemer med synet?

– Jo, det burde man. Det er en OL-kamp, han skal stå mot Finland, han kjenner seg pigg, jeg stoler 100 prosent på han, bruker Alcén som forklaring på hvorfor Haugen ikke sa i fra.

– Også gikk det som det gikk?

– Gikk som det gikk, feil kan alle gjøre. Det som skjedde i går legger jeg ingen vekt på. Jeg har aldri sagt at jeg har en førstekeeper, men jeg har to veldig gode keepere og du får se hvem som står i morgen, avslutter Alcén.