Gräver guld i Russland: Kjæresteparet Emil Jönsson og Anna Haag synes synd på Norge.
Gräver guld i Russland: Kjæresteparet Emil Jönsson og Anna Haag synes synd på Norge.

Svensk gullvinner: – Norge burde vunnet dette gullet 

Anna Haag synes synd på de norske jentene etter smøreskandalen.

SOTSJI (TV 2): Anna Haag strålte om kapp med solen da hun snakket med pressen etter den utrolige gullmedaljen i stafetten "ingen" hadde forutsett på forhånd.

Hun synes imidlertid synd på de norske jentene.

– Jeg lider med Norge nå, for Norge er laget som burde vunnet denne gullmedaljen. Men i dag hadde vi utrolig bra ski og flyt. Norge hadde ikke det, sier Haag.

Hun hadde planen klar før tredje etappe.

– Jeg tenkte at jeg måtte holde Astrid så langt bak meg som mulig. Det gikk veldig bra i 1,5 kilometer. Den siste biten var slitsom, men jeg ga alt jeg hadde, sier Haag.

Samboer Emil Jönsson hadde vondt i magen da hun gikk etappen. Han var overlykkelig da han skjønte at det ville bli gull.

BAGASJEBÆRER: Emil Jönsson var stolt av gulljenten sin etter stafetten.
BAGASJEBÆRER: Emil Jönsson var stolt av gulljenten sin etter stafetten.

– I dag er jeg stolt og fornøyd. Jeg hadde det så dårlig underveis. Jeg kunne spydd. Anna har ikke trent som hun hadde ønsket. På forhånd visste vi at dette var OLs vanskeligste gullmedalje å ta. Det var umulig å ta denne gullmedaljen, for Norge er så overlegne, sier Jönsson.

– Det vanskeligste i OL?

– Ja, det finnes ingen vanskeligere. Norge var klar. Finland ville bli nummer to. En bronsemedalje var på forhånd fantastisk for Sverige, sier Jönsson.

– Hvordan vil du belønne Anna Haag i kveld?

– Hehehe. Jeg vet ikke hva det blir. Jeg får vel vaske klær eller noen ting. Kanskje jeg skal være bagasjebærer og servicemann, smiler Jönsson.