NY FULHAM-SJEF: Felix Magath har tatt over styringen. AP Photo/Matthias Schrader
NY FULHAM-SJEF: Felix Magath har tatt over styringen. AP Photo/Matthias Schrader

Magath ansatt som ny Fulham-manager

Brede Hangeland og John Arne Riise har fått ny sjef.

Felix Magath har skrevet under på en kontrakt som gjelder i ett og et halvt år med Fulham. Tyskeren overtar styringen i London-klubben med umiddelbar virkning.

– Jeg er veldig glad for å ønske Felix Magath til Fulham Football Clup. Felix er en merittert manager med en rekke trofeer i Bundesliga, og han higer etter suksess med Fulham i Premier League, sier klubbeier Shahid Khan. 

Tre Bundesliga-titler

Gjennom en lang trenerkarriere har Magath ledet en rekke tyske storklubber. Han har vært sjef for Hamburg, Nürnberg, Werder Bremen, Eintracht Frankfurt, Stuttgart, Bayern München, Wolfsburg og Schalke.

Han har vunnet Bundesliga to ganger. Med Bayern München i 2004//05- og 2005/06-sesongen, samt med Wolfsburg i 2008/09.

Det var imidlertid ikke den viktigste grunnen til at Fulham-eieren gikk for tyskeren.

– Jeg er spesielt imponert av at Felix er kjent for å komme til klubber i en vanskelig situasjon, ofte sent i sesongen, og deretter få ut deres potensial og løfte dem videre. Felix vet akkurat hvilken oppgave han har i Fulham, og han har gjort det klinkende klart at han er klar for muligheten, fortsetter Khan.

– Handling var påkrevd

Fulham har en uavgjort og fem tap på sine siste seks kamper, og ligger helt sist i Premier League. Det er fire poeng opp til West Brom, som ligger over streken på 17. plass.

De har imidlertid mye bedre målforskjell enn Fulham, som har ligaens verste med sine 32 minusmål.

– Klubben vår har vist fremgang i de siste kampene, men faktum er at vi ikke har vunnet en ligakamp siden 1. januar. Med den formen vi har hatt, kan vi ikke lenger bare sitt å håpe at lykken skal snu. Og med 12 kamper igjen og minst fire poeng som skiller oss fra trygg grunn, så kan vi ikke lenger komme med tomme resultater. Handling var påkrevd, sier Khan.

– Meulensteen sparket

Fulhams pressemelding sier ingenting om hva som nå skjer med førstelagstrener Rene Meulensteen, som overtok laget da Martin Jol fikk sparken tidligere i sesongen.

Men ifølge Sky Sports har nederlenderen fått sparken. Dermed fikk han kun lede laget fra desember til februar.