Syriske barn sender kjærlighets- meldinger til verden på Valentinsdagen

Her svarer de tønnebombene med hjerteballonger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Krigsherjede Syria blir beskrevet som det mest utrygge stedet i verden for barn.

På dagen for kjærlighet, valentinsdagen sender de en videomelding til verden for at de ikke skal bli glemt.

«Vi er er et folk av kjærlighet som lever uten et regime av hat» er budskapet.

I en av de mest krigsherjede byene, Aleppo, viser barn og opprørsoldater fram plakater som oppfordrer til å stoppe bombingen og at de sender en kjærlighetshilen til verden

Se den rørende videoen øverst i saken! 

Denne uka har mange hundre sivile blitt evakuert fra gamlebyen i Homs. Bydelen har vært beleiret i halvannet år.

– De klarte ikke drepe oss med bombene som regnet over oss. Men sulten beseiret oss. Sulten, sulten, sulten, sier 64 år gamle Tilawi til nyhetsbyrået AP.

– Jeg så gråtende barn foran meg. De var i gaten og rev i mennene: «Onkel. Gi meg noe å spise. Jeg er sulten, jeg er sulten, minnes Taliwi gråtende. 

Kvinner plukket gress for å ha noe å gi dem. De evakuerte forteller om hvordan de måtte spise gress og røtter, hunder og katter for å overleve.

Stemningen før evakueringen i Homs var intens. Her kan du se hvordan sivile blir angrepet og beskutt mens de venter på å bli evakuert ut:

– Dette er den verste humanitære krise siden folkemordet i Rwanda i 1994, sa den franske FN-ambassadøren Gerard Araud, tirsdag.

Røde Kors forteller at de blir hindret i å hjelpe med nødsendinger, og mener det syriske regimet bruker sult som våpen. 

Partene innrømmer at det ikke har vært noen framskritt i fredssamtalene om Syria i Genève.

På det som etter planen var den siste dagen av samtalene, var det ikke engang tegn til at partenes forhandlere ville sitte ned i samme rom. Bare to ganger siden møtene startet på mandag, har utsendingene møtt hverandre direkte.

– Vi beklager dypt at denne forhandlingsrunden ikke førte til noen framskritt, sa Syrias viseutenriksminister Faisal Muqdad etter et møte med FN-megler Lakhdar Brahimi. Muqdad sier Bashar al-Assads regime ønsker en politisk løsning, men mener motparten har «en annen agenda».

Opposisjonens talsmann Louay Safi beklaget på sin side at regimet ikke var til å rikke.

– Forhandlingene er havnet i et uføre. De beveger seg ikke mot noen politisk løsning. Vi avventer virkelig framgang, sa han til journalister fredag.

På samme måte som i den første runden i januar, har partene kranglet om hva som skal stå øverst på dagsordenen. Denne krangelen har hindret virkelige forhandlinger, melder AFP.