Siktet for voldtekt en måned etter voldtektsdom

Oslo (NTB): En voldtektsdømt 36-åring fikk åtte nye anmeldelser mot seg etter at dommen falt i Oslo tingrett i fjor. Ett av forholdene skal ha skjedd etter at dommen falt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at Oslo tingrett dømte mannen for å ha voldtatt to langt yngre kvinner i april, har en rekke kvinner anmeldt ham for lignende forhold. Det siste anmeldte overgrepet skal ha skjedd etter at mannen ble dømt i april, skriver Dagbladet.

En ung britisk kvinne kom i kontakt med mannen gjennom nettstedet CouchSurfing, der man kan avtale å gratis overnatting. Den unge britiske kvinnen skulle overnatte på en sofa hos 36-åringen i mai. Ifølge siktelsen forgrep han seg på henne i boligen.

Etter denne anmeldelsen ble mannen pågrepet og varetektsfengslet, fordi retten mener det er fare for gjentakelse.

Ankesaken kom opp for lagmannsretten før jul. Der ble mannen dømt til tre år og seks måneders fengsel, samt å betale oppreisning på 150.000 kroner til tre fornærmede, ifølge Dagbladet. 36-åringen har anket denne dommen til Høyesterett. En eventuell tiltale for de øvrige anmeldelsene kan komme før sommeren.

Mannen nekter straffskyld og bestrider den britiske kvinnens forklaring. 36-åringen er danser og har deltatt på flere danseprogrammer på TV. (©NTB)