IMPONERT: Canadas Sidney Crosby ble mektig imponert over Norge i åpningskampen i OL-turneringen i ishockey.(RUSSIA  - Tags: SPORT ICE HOCKEY OLYMPICS)
IMPONERT: Canadas Sidney Crosby ble mektig imponert over Norge i åpningskampen i OL-turneringen i ishockey.(RUSSIA - Tags: SPORT ICE HOCKEY OLYMPICS)

Crosby mektig imponert av Norge

…og nå vet NHL-stjernen Sidney Crosby godt hvem Mats Zuccarello Aasen er.

Bolshoy Ice Dome (TV 2 Sporten):  Sidney Crosby avgjorde OL-finalen mot USA for fire år siden og er Canadas ubestridte superstjerne.

Pittsburgh Penguins-proffen er med sin årslønn på 80 millioner kroner den utøveren som tjener mest i hele Sotsji-OL.

- Ga alt i duellene
Etter 3-1-seieren i åpningskampen i OL-turneringen i ishockey legger superstjernen ikke skjul på at han ble mektig imponert over Norge.

- De spilte en veldig god kamp. Det var samme type kamp da vi møtte dem i Vancouver for fire år siden. Dette ble en veldig tett og jevn kamp. De norske spillerne er veldig fysiske og jobber veldig hardt for hverandre. De ofrer seg i duellene, blokkerer skudd og keeperen deres spilte veldig godt, sier mangemillionæren fra NHL til TV 2.

Crosby ble imidlertid ikke overrasket over Norges innsats.

- Vi hadde forventet at det skulle bli en tøff kamp og at vi måtte jobbe hardt for å vinne. Og slik ble det, sier han.

Bet seg merke i Zuccarello
Keeper Lars Haugen var ikke den eneste som imponerte Crosby. Mats Zuccarello Aasen viste nok en gang at han er i sin kanskje livs form – og får velfortjent ros fra Crosby.

- Zuccarello spilte veldig bra. Han gjorde en veldig god kamp, men Norge spilte også veldig godt som lag. De spiller for hverandre og som et lag, slår Crosby fast.

- Tror du Norge kommer til kvartfinalen?

- Vi har nok med å tenke på oss selv, men jeg Norge gjorde en veldig god figur mot oss. Første perioden til Norge var briljant og vi måtte virkelig heve oss i de to andre periodene for å vinne, konstaterer Crosby.

GA CANADA KAMP: Norge ga superstjernene på Canada hard kamp i åpningskampen i OL.  REUTERS/Jim Young (RUSSIA  - Tags: TPX IMAGES OF THE DAY OLYMPICS SPORT ICE HOCKEY)
GA CANADA KAMP: Norge ga superstjernene på Canada hard kamp i åpningskampen i OL.  REUTERS/Jim Young (RUSSIA - Tags: TPX IMAGES OF THE DAY OLYMPICS SPORT ICE HOCKEY)

- Kult å få skryt fra Crosby
Mats Zuccarello Aasen deler superstjernen Crosbys oppfatning av kampen.

- Vi gir Canada kamp og skal være veldig fornøyd med. Det er alltid surt å tape kamper, men for å være helt ærlig så gjør vi det veldig bra mot et så godt lag som Canada, slår New York Rangers-stjernen fast.

- Hva tenker du om å få ros fra en etablert NHL-stjerne som Crosby etter matchen?

- Det er alltid kult det, men det hjelper ikke så mye når vi har tapt kampen, sukker «Zucca».

- Gode sjanser
Norge mål for OL-turneringen i ishockey er kvartfinaleplass. Allerede fredag venter Finland i den neste kampen i gruppespillet.

Zuccarello Aasen mener Norges sjanser for å komme seg til sluttspillet er gode.

- Nå får vi bare nullstille oss etter denne kampen, og gå gjennom den i etterkant og se på hva vi gjør bra og ikke fullt så bra. Spiller vi som i første og tredje periode videre i turneringen, så tror jeg vi har gode sjanser til kvartfinale, fastslår NHL-proffen.