Svenskene drømmer om å møte Norge i curlingfinalen

– Vi får vinne hele greia da, sier Thomas Ulsrud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
SKIP: Thomas Ulsrud satser på OL-gull. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
SKIP: Thomas Ulsrud satser på OL-gull. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sotsji (TV 2): I den fjerde OL-kampen kom curlingguttas første tap i Sotsji. Sverige vant 5-4 og holder stø kurs mot sluttspillet. Samtidig er svenskene tydelige på at de holder Norge som en drømmemotstander i finalen.

 Det er Norge, helt klart. De har vært noen av våre beste venner helt siden vi startet med curling, så jeg håper virkelig vi får møte dem igjen, sier Sveriges skip Niklas Edin til TV 2.

– Det er ekstra surt å tape for Sverige. Om vi ikke vinner, skal vi i alle fall slå Sverige. Nå tapte vi, så da får vi vinne hele greia da! sier Thomas Ulsrud til TV 2.

For Norge ligger fortsatt godt an til å gå videre etter fire av ni innledende kamper og kun ett tap. Fire av ti lag går til semifinale.

 Sverige er absolutt av de tøffeste lagene, og vi må regne med på å gå på noen smeller. Bare så lenge det ikke blir for mange, sier toer Christoffer Svae til TV 2.

Sverige er regjerende verdensmestere, og statistikken mellom Norge og Sverige er ganske så jevn.

 Vi vinner omtrent 50 prosent av gangene vi møtes. Vi slo dem i EM, og så slo de oss nå. Så møtes vi i sluttspillet, så er det jo soleklart hvem som vinner, sier Svae.

– Jeg tror de (Norge, journ. anm.) gjør det bedre neste gang. Tar de bort småfeilene så er det et farlig lag som kan slå alle i turneringen, sier Sverige-skip Edin.