Terrorsiktet nordmann (22) bønnfalt UD om hjelp

22-åringen befinner seg nå på et sykehus på Østlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske islamisten (22) som er siktet for terror og drap i Syria, er etter det TV 2 erfarer en av dem som har bønnfalt norske myndigheter om hjelp til å komme seg hjem fra Syria.

Mannen, som ikke har et kriminelt rulleblad, ble pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) da han kom hjem til Gardermoen sist fredag.

22-åringen er innlagt på et sykehus på Østlandet, der han får behandling for skader han har pådratt seg under sitt Syria-opphold.  

Han er ifølge Dagbladet siktet for å ha deltatt i militære aksjoner, drap og andre grove voldshandlinger mot Syrias regjeringsstyrker.

I forrige uke fortalte TV 2 at Utenriksdepartementet har fått flere henvendelser om å bistå norske borgere ut av Syria. Pressevakt Svein Michelsen sier torsdag at de ikke kan hjelpe nordmenn som prøver å komme seg ut av landet.

– I lys av situasjonen i landet og det soleklare reiserådet som gjelder for Syria, har vi ikke anledning til å hjelpe disse med å forlate landet. Ut over det har vi ikke anledning til å gå nærmere inn på hvem som henvender seg til UD med ønske om konsulær bistand, sier Michelsen til TV 2.

Flere norske statsborgere skal ha deltatt i kamphandlinger sammen med en ytterliggående islamistisk gruppe i Syria. I tillegg har utenlandske statsborgere blitt et attraktivt mål for kriminelle bander som spesialiserer seg på kidnapping og utpressing.