– HVA HADDE VI VÆRT UTEN PETTER?: John Arne Riise slakter kritikerne av Petter Northug på sin Facebook-profil.
– HVA HADDE VI VÆRT UTEN PETTER?: John Arne Riise slakter kritikerne av Petter Northug på sin Facebook-profil.

Les Riises forsvarstale for Northug: – Petter, du er mitt idol

John Arne Riise sjokkert over behandlingen av skistjernen.

Petter Northug får tyn i både inn- og utland etter den svake innsatsen på gårsdagens skisprint i OL.

På forhånd annonserte nordmannen at han kom til å legge opp dersom den svenske rivalen Emil Jönsson slo ham i sprintfinalen i de russiske vinterlekene.

Den duellen fikk Northug ikke engang prøvd seg på. En skuffet 27-åring kom seg videre til semifinalen som lucky loser. Der hadde han aldri sjanse på finaleplass. I dag ble han også vraket fra laget som går 15-kilometeren på fredag.

Nå får skistjernen støtte av en annen utskjelt sportsprofil - Fulham-spiller John Arne Riise, som selv har hatt sine oppgjør med pressen de siste årene.

I innlegget med tittelen «Typisk Norge!!!» tar ålesunderen et kraftig oppgjør med det han mener er hetsing av vinterprofilen.

«Vi har den største langrennsstjernen, mannen som har gitt, gir – og vil gi oss de beste stundene foran tv-skjermen innen langrenn. Mannen som gir oss underholdning både på og utenfor banen. Hva hadde vi vært uten Petter Northug de siste årene? Hvor hadde Norsk langrenn stått? Ja, vi har fantastiske utøvere i Martin, Eldar, Sjur, Chris, Finn, Tord, Marit, Therese, Heidi, Astrid, Kristin, etc, etc, men ingen har preget langrenn og satt Norge på kartet som Petter Northug, skriver Riise på Facebook.

Og fortsetter:

«Av egne opplevelser så har Petter gitt meg ufattelig med inspirasjon til å trene og prestere på det høyeste nivået for å bli best mulig. Spesielt fordi han går sine egne veier, uavhengig hva andre sier og mener, men er det ulovlig da? NEI!!! Jeg har sett alle, ja ALLE youtubevideone av han før kamper for å få kicket til å prestere, og kan love at for meg har det vært gull verdt!», skriver fotballstjernen.

Han mener det er typisk Norge å gå til angrep på sine egne når de virkelig trenger støtte.

«Men så har vi Norge da, litt motgang, går ikke som alle forventer, så BANG, la oss trykke vår største stjerne ned. Helt ufattelig å lese hva enkelte journalister og folk i gata kan skrive om Petter. La oss heller hylle og bygge opp mannen som kommer til å avgjøre stafetten på en fantastisk måte,nemlig leke med konkurrentene,spesielt svensken på siste etappe, og avgjøre med en latterlig spurt som bare han kan. Norge,la oss beundre hva denne mannen gjør for sporten og landet vårt,la oss støtte han,bygge han opp og heie han frem til OL gull på stafetten og 50 km. Petter,du er mitt idol,du har vært det fra dag 1,og vil være det til den dagen vi begge legger opp og møtes rundt pokerbordet rundt om i verden;)», avslutter englandsproffen.