Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag beklaget den libanesiske OL-stjernen Jackie Chamoun (22), etter at medier verden over skrev at toppløsbilder av henne er på nett.

All omtalen pirret fanskarens nysgjerrighet, til tross for at Chamoun på Facebook-siden sin trygler om at spredningen av bildene ble stanset.

I HARDT VÆR: Libanesiske sportsmyndigheter har varslet Chamoun om at de følger opp toppløssaken.
I HARDT VÆR: Libanesiske sportsmyndigheter har varslet Chamoun om at de følger opp toppløssaken.

Nå har det dukket opp enda flere toppløsbilder av henne på nett, i tillegg til enda flere videoer på YouTube. Totalt er videoene sett over én million ganger.

Videoene er lagt ut på flere nettsteder, for så å ha blitt fjernet igjen. Flere nettsteder skriver at videoen er blitt fjernet etter henvendelser fra Chamoun selv. 

Bildene og videoen er tatt i forbindelse med fotografering til en østerriksk skikalender på det libanesiske skistedet Faraya. 

Tirsdag skrev Chamoun på Facebook at det aldri var meningen at bildene og videoene skulle komme ut. 

Skulle ikke publiseres

 – Jeg poserte på bilder for en østerriksk skikalender med andre alpinister for tre år siden. Men de bildene som ble brukt der er ikke de som nå spres på nettet. Videoen og bildene som dere har sett var en del av «making of»-delen. Det var ikke meningen at de skulle publiseres, skrev hun.

Libanesiske sportsmyndigheter vil uansett følge opp saken. Ifølge AP har nemlig landets sports- og ungdomsminister, Faisal Karameh, satt i en gang en etterforskning av hendelsen.

Chamoun er født i Libanon, men er til vanlig bosatt i Sveits. Ungjenta konkurrente også i OL i Vancouver i 2010. Chamoun er én av to utøvere som representerer Libanon i Sotsji.