TOMMEL OPP: Brendan Rogders gir sin unge engelske spillere gode skussmål for deres prestasjoner i år (AP Photo/Clint Hughes)
TOMMEL OPP: Brendan Rogders gir sin unge engelske spillere gode skussmål for deres prestasjoner i år (AP Photo/Clint Hughes)

Mener egne spilleres form er godt nytt for Hodgson

Brendan Rodgers er overbevist om at formen hans engelske spillere viser vil hjelpe Roy Hodgson under VM. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Fulham-Liverpool onsdag klokken 2100 på TV 2 Sport Premium 3 og tv2sumo.no

Ting går på skinner for Brendan Rodgers og Liverpool for tiden. Laget er inne i en flytperiode og feide Arsenal av Anfield-gresset på lørdag og vant hele 5-1. 

Nå venter Fulham på Craven Cottage. Hyttefolket har sluppet inn 55 mål denne sesongen, det er desidert mest i ligaen. Liverpool har scoret 63, kun Manchester City har scoret flere. 

Men Fulham fikk en opptur da Darren Bent utlignet på overtid og sørget for London-laget fikk med seg ett poeng fra borteoppgjøret med Manchester United søndag. 

Unge spillere har stått frem
Arsenal, Manchester City og Chelsea har flest profiler med et annet pass enn det engelske. I Liverpool er situasjonen litt annerledes.  

Her har unge engelske spillere som Jordan Henderson, Raheem Sterling og Daniel Sturridge alle levert solid spill. Akkurat det tror Rodgers Roy Hodgson vil nye godt av under sommerens verdensmesterskap. 

– Sturridge snakker for seg selv, han scorer mål. Overgangen fra å være en reservespiller i Chelsea, til det jeg mener er nummer ni for England under VM, er et godt signal. Det viser at hvis man kommer til Liverpool med det rette fokuset får man sine sjanser, sier Rodgers til FA.com.

Nord-iren hyller også Sterling og Henderson for deres fremgang denne sesongen. 

– Jordan Henderson har utviklet den taktiske delen av spillet, han er blitt mer moden og lederegenskapene har han og utviklet, skryter 41-åringen. 

– Mens Raheem Sterling, for en unggutt på hans alder, spiller på et nivå med oppfinnsomhet og fart, i tillegg til at han har scoret mål i viktige kamper. Han har vært helt utrolig, sier han.  

Tror Flanagan tar plass på sikt
Rodgers mener på sikt at Jon Flanagan kan overta en backplass på det engelske landslaget, men mesterskapet i Brasil kommer for tidlig for 20-åringen tror Liverpool-sjefen. 

– Jeg tror det kommer litt for tidlig for ham, men han har alle kvalitetene til å spille i den posisjonen, mener den tidligere Swansea-manageren. 

– Glen Johnson har spilt der, det samme har Kyle Walker, men hvis man spiller fast for en klubb som Liverpool i en alder av 20 og produserer prestasjoner som han, da viser du at du har potensial, sier Rodgers.