Anais (26) fant sin ukjente tvillingsøster på Youtube

Ble adoptert fra Sør-Korea for 26 år siden, og har vokst opp på hvert sitt kontinent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den utrolige historien til Anais og Samantha startet i Sør-Korea for 26 år siden, og fikk en fantastisk fortsettelse da Anais en dag satt og så på Youtube. Tilfeldigvis kom hun over et klipp der hun så en kvinne som var påfallende lik seg selv.

Anais Bordier ble adoptert til Frankrike, og vokste opp med sine adoptivforeldre i en forstad utenfor Paris. Samantha Futerman ble tatt med til New Jersey, USA. Begge to levde gjennom hele barndommen og ungdommen uten anelse om at de hadde en biologisk søster. Langt mindre en tvillingsøster.

– 1. februar 2013 fikk jeg en melding på Facebook av en jente i London. Hun sa hun hadde sett meg i en video på Youtube, og etter at hun hadde googlet meg, fant hun ut at vi begge to er adopterte, at vi hadde bursdag samme dag og at vi var født i samme by forteller Samantha på TV-showet «Good Morning America» på ABC.

– Da jeg så på profilen hennes ... Det var helt sykt. Hun var prikk lik meg, sier hun videre.

BARNEBILDER: Slik så Samantha og Anais ut som småbarn. Ingen visste jentene hadde en søster på et annet kontinent. Foto: Privat/ABC
BARNEBILDER: Slik så Samantha og Anais ut som småbarn. Ingen visste jentene hadde en søster på et annet kontinent. Foto: Privat/ABC

De to begynte å skrive mye med hverandre. De meldte på facebook, og skypet hver dag. Etter kort tid hadde de et unikt bånd. De bestemte seg for å ta en DNA-test for å sjekke om de var søstre.

Og testen viste at de ikke bare var søstre, men identiske tvillinger. 

Se klippet der de forteller foreldrene om DNA-testen øverst i saken!

– Det var rart. Det var som en merkelig ro og trøst. Noe jeg egentlig ikke klarer å forklare, sier Samantha.

Samantha jobber som skuespiller i Los Angeles, og Anais er motedesigner i London. De har oppdaget at de har mange felles interesser i film og kultur. Begge sier at de følge noe manglet i oppveksten.

– Jeg følge noe manglet. Jeg hadde en fantasivenn da jeg var liten som jeg kalte Anne. Jeg tror jeg trengte den trøsten, sier Anais.

De to ville dele historien sin med andre, og bestemte seg fort for å lage en dokumentarfilm. De samlet inn penger, og begynte produksjonen der vi får følge dem gjennom gjenforeningen, og reisen tilbake til Sør-Korea.

Historien til de to 26-år gamle jentene er skremmende lik den vi kjenner gjennom Alexandra og Mia. De to jentene som ble adoptert til henholdsvis USA og Norge.

Den norske dokumentaren «Tvillingsøstre» har vunnet flere priser og gjort sterkt inntrykk alle steder den er vist. TV-kanaler over hele verden har nå meldt sin interesse for den norske dokumentarfilmen. 

Se hele den prisbelønte dokumentaren om Mia og Alexandra her (Du kan registrere deg for gratis sumoabonnement i fire uker)