Håndball-Norge i sorg da Karl Erik Bøhn ble bisatt

Karl Erik Bøhns egen minnetale ble lest opp under bisettelsen i Sandefjord kirke tirsdag.

Karl Erik Bøhn døde 2. februar på sykehuset i Tønsberg etter å ha vært kreftsyk i vel ett år.

Sist fredag ble den tidligere toppspilleren og treneren hedret foran Mesterliga-kampen mellom Larvik og Györ. Markeringen var ekstra spesielt ettersom Bøhn hadde trent begge klubbene, og kjente de fleste av spillerne.

Minnevideo på storskjerm

Hyllesten ble innledet med en minnevideo over storskjermen, der høydepunktene fra Bøhns lange karriere på håndballbanen ble vist. I tillegg holdt Larviks klubbdirektør minneord.

Begge lag spilte også med svarte sørgebånd.

Markeringen ble avsluttet med at Bøhns kamerat, Tord Ellingsen, sørget for at publikum ble klare til kampen, akkurat slik Bøhn selv ville gjort det.

– Det handler om å minne Karl Erik, men også å komme over i kampmodus. Det hadde Karl Erik villet også, sa Ellingsen til TV 2 før kampen.

– Han hadde vært stolt

Han er sikker på at Bøhn hadde satt stor pris på markeringen. Han roste både Larvik og Györ for seansen.

– Det er et utrolig flott initiativ av Larvik og Györ, og veldig sjenerøst. Det passet perfekt at de skulle spille mot hverandre. Det er to klubber som betydde mye for han, og to klubber som han betydde mye for.

Bøhn trente Larvik med stor suksess fra 2005 til 2011, før han ledet Györ fra november samme år. Fra august 2011 hadde han også ansvaret for Ungarns kvinnelandslag, som han ledet til EM-bronse i 2012.

Var åpen om kreftsykdommen

Bøhns siste år var preget av opp- og nedturer. I februar i fjor fikk han påvist akutt myelogen leukemi, blodkreft, og beskjeden fra legene var lenge at kreftsykdommen fremdeles satt i kroppen. 

Tirsdag 26. november i fjor fikk håndballtreneren beskjeden han hadde drømt om: Han ble erklært kreftfri.  

Men ikke lenge etter, på lille julaften, fikk Bøhn kontrabeskjed om at han hadde uhelbredelig blodkreft og legene var usikker på hvor lenge han hadde igjen.

Bøhn var åpen om sykdommen hele veien og fikk mye ros for dette.

– Jeg vil først og fremst minnes Karl Erik Bøhn som et ja-menneske, sa tidligere trener for herrelandslaget, Gunnar Pettersen, på vei inn til bisettelsen tirsdag.

SE VIDEO og hør hvordan håndball-kolleger minnes Bøhn HER.